CampingSverige.se

11.11.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Bergholm
Dela
 

Lars Bergholm nominerad till ”Entrepreneur of the Year”

Tio finalister återstår i hela Svealand. En av dem kommer att bli regionens ”Entrepreneur of the Year”.
– Givetvis en stor ära att ingå i ett sådant sällskap, oavsett hur det slutar, säger Lars Bergholm, ägare och vd på Bergholm sedan tio år tillbaka.

Lars Bergholm till höger, tillsammans med Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Lars Bergholm till höger, tillsammans med Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.


Han verkar inom en livsstil som hela tiden växer och blir allt populärare. Den totala försäljningen husvagnar och husbilar ökar för varje år. Bergholm i Kristinehamn importerar och förser sina återförsäljare med det senaste och bästa i branschen via en rad olika varumärken.

Efter flera framgångsrika år är Lars Bergholm, vd på företaget, nominerad i Svealand som en av tio finalister i prestigefyllda ”EY Entrepreneur of the Year”.
– Oerhört kul att bli uppmärksammad. Varför vi lyckats så bra? Till en början handlar det om hårt arbete. Sedan är det generellt så att människor i dag satsar på sin fritid. Den behöver inte innebära att du reser speciellt långt bort. Snarare har flexibiliteten, och att var och en kan styra sin egen väg i högre utsträckning, en stor påverkan. Likaså att standarden på våra campingplatser lyfts till helt nya nivåer. Den utökade satsningen på ställplatser, som ger tillgång till exempelvis gästhamnar och golfbanor är också en bidragande orsak, säger Lars och fortsätter:
– Minskad arbetslöshet, god ekonomi och låga räntor spelar också en stor roll. Precis som tillverkarnas syn på att tillgodose olika kunders behov. I dag finns det prisklasser för betydligt fler plånböcker.

Lars Bergholm och Patrik Jonsson vid 25-årsfirandet.

Lars Bergholm och Patrik Jonsson vid 25-årsfirandet.
Fotograf: John Persson


25-års jubileum

Nu vet en nominerad och ishockeyfrälst vd att en spelare aldrig gör ett lag och förklarar ödmjukt:
– Vi firar 25 år 2017. Min far Olle, som startade företaget, brukar stolt säga att en enda person slutat hos oss under alla år och att det är det bästa betyg vi kan få. En god atmosfär präglar såväl oss på Bergholm som alla våra 25 återförsäljare i landet. Sedan handlar just det här om ett individuellt pris. Jag hade dock aldrig blivit nominerad utan min kompanjon och företagets försäljningschef, Patrik Jonsson. Jag hade aldrig kommit på tal utan vår fantastiska och entusiastiska personal, avslutar Lars.

Fakta Entrepreneur of the Year

”Entrepreneur of the Year”, som startade i USA 1986, är en årlig utmärkelse som arrangeras i 60 länder runt om i världen i syfte att stimulera tillväxt samt att profilera och inspirera till entreprenörskap. Priset delas ut regionalt, nationellt och internationellt. Den regionala finalen avgörs på Örebro Slott 23 november, där fyra priser kommer att delas ut.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt