CampingSverige.se

16.10.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: Svenska Kabe Klubben
Dela
 

Lättsam gemenskap i Svenska Kabe Klubben

Svenska Kabe Klubben är Sveriges största märkesklubb med mer än 3500 medlemmar. Att människors sociala beteende har förändrats gör att klubben jobbar på ett annat sätt än tidigare.
– Vi följer med i tiden och vår huvudsakliga verksamhet bedrivs nu på klubbens Facebook-sida, säger Pontus Borgström.

Pontus Bergström och Johanna Nilsson är två av klubbens ansikten utåt.

Pontus Bergström och Johanna Nilsson är två av klubbens ansikten utåt.


Klubbens medlemmar förenas av ett gemensamt intresse för Kabes campingfordon. I klubben delas glädje och fina campingstunder med tips och problemlösningar. Men sättet hur människor umgås har förändrats mycket de senaste åren. Detta gäller även medlemmarna i olika kundklubbar. Sedan starten av Caravan Club på 60-talet har olika former av klubbar varit fokuserade på att träffas, umgås och resa på träffar ihop. Under åren har det funnits många olika klubbar och antalet har gått ner kraftigt sedan storhetstiden på 80-talet.

– Under senaste åren har det däremot varit ett stort problem att få folk att ställa upp ideellt för att ordna träffar, och det har även blivit en stor förändring i hur man umgås socialt, säger Pontus.

Det är viktigt att synas även på vägnätet.

Det är viktigt att synas även på vägnätet.


Kunskapsbank på nätet

Sociala medier upptar en stor del av människors vardagsliv. När man reser så lockar inte traditionella träffar längre eftersom man har en annan typ av personligt nätverk, andra resvanor och andra förväntningar än tidigare.

– Vår huvudsakliga aktivitet sker därför på klubbens Facebook-sida. Inläggen genomsyras av en bra stämning och positiv anda. Problemlösningar och råd som man oftast tidigare vänt sig till sin återförsäljare med, sköts idag av den enorma kunskapsbank som klubbens över 3500 medlemmar innehar, säger Pontus.

SvKK:s medlemmar hjälper till att skapa enklare träffar i sina närområden. Enkelhet och spontanitet är grunden för klubbens träffar.

Svenska Kabe Klubben har mer än 3500 medlemmar.

Svenska Kabe Klubben har mer än 3500 medlemmar.


Enkät

Svenska Kabe Klubben genomför en återkommande enkät för att få medlemmarnas syn på hur en klubb skall fungera. I undersökningen märks att intresset för traditionella och organiserade träffar med mat, dans och aktiviteter är låg. Det som istället efterfrågas ska vara kravlöst, lättsamt och utan stora tunga arrangemang där man binder upp sig. I senaste enkäten lyftes själva nätverkandet fram som det viktigaste, på andra plats kom möjligheten för spontana kontakter när man var ute och campade.

Johanna Nilsson och klubbens grundare Tony Nylund.

Johanna Nilsson och klubbens grundare Tony Nylund.


Fyra administratörer

Klubben har idag fyra s.k. administratörer eller organisatörer som sköter det mesta, från att moderera klubbens facebooksida till att skapa samarbetsavtal med Kabes återförsäljare och andra företag som klubben benämner som SvKK Partners.

Administratörerna är:

- Tony Nylund, grundare och Kabe-älskare som drömde om att starta Sveriges bästa märkesklubb och som idag även jobbar heltid med sitt favoritmärke.

- Lasse Sundström älskar camping och säger själv att “Kabe ger mig en skön komfort på det enkla livet”.

- Pontus Borgström, campare sedan barnsben och har campat i över 40 år runt om i Europa.

- Johanna Nilsson, glädjespridare som campar sedan 10 år i Kabe husvagnar och är ivrigt engagerad i olika campingfrågor.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt