Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

18.1.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Knaus
Dela
 

Live Wave – prisvärd och efterfrågad nyhet från Knaus

Försäljningen av fritidsfordon rekordökar år efter år och de olika modellerna blir allt mer sofistikerade. I nya och prisvärda Live Wave från Knaus är fästen för barnstolar standard, något som efterfrågas av barnfamiljer som vill resa i husbil.

Knaus L!VE Wave är rustad för att klara både sommar- och vinterväder.

Knaus L!VE Wave är rustad för att klara både sommar- och vinterväder.


Namnet säger egentligen allt. Live Wave – en våg av nutid. Med allt som behövs för en bekväm och trygg resa man styr över helt på egen hand. Med familjen, vännerna och barnbarnen. Live Wave är den första husbilen ut av tre i Knaus nya modellserie Live och bilen är anpassad för den svenska marknaden. Som standard finns fästen för barnstolar, något som ibland saknas i husbilar. Knaus började införa Isofix i sina modeller för ett par år sedan.

– Isofix är ett internationellt system för att fästa barnstolar i bilar och husbilar, och det är standard i Live Wave. Genom åren har det varit svårt att få till det i husbilar och vi vet att många familjer oroats över just det. Det känns givetvis väldigt tillfredsställande att kunna garantera våra köpare en så viktig säkerhetsdetalj i den här nya modellen, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm, svensk generalagent för Knaus och Live Wave och med 26 återförsäljare runt om i landet.

Den fällbara sängen ger full komfort kvällstid utan att vara i vägen under dagen.

Den fällbara sängen ger full komfort kvällstid utan att vara i vägen under dagen.


Nya målgrupper

Live Wave är dessutom fullt utrustad med allt som en konsument kräver av en husbil av modernaste snitt och det i en prisklass som kommer att attrahera den som vill ha mycket för sina pengar.
Fyra–sex sängplatser, topputrustat kök, badrum med de smartaste lösningar, en bekväm lounge att koppla av i efter dagens aktiviteter. Allt i design av senaste snitt och anpassade efter den skandinaviska marknaden med exempelvis exteriöra detaljer i en ton av smakfull gråskala, vilken ger en stilfull och exklusiv känsla.  

– Normalt sett ligger inte Knaus på den här prisnivån med sina produkter, utan betydligt högre. Live Wave innebär att vår tyska leverantör ger sig in i ett annat segment än tidigare och därmed kommer att locka helt nya målgrupper, menar Lars Bergholm och fortsätter:
– Barnfamiljer, mormor och morfar som tar med sig barnbarn, samboparet med vänner, resande i yrket, den här typen av bil vänder sig brett och till flera olika kategorier.

Från 700 000 svenska kronor kommer husbilen, som sedan december börjat rulla in i Sverige och till Bergholms återförsäljare, att kosta.

Fakta Bergholm

Familjeföretaget Bergholm grundades 1992 i Kristinehamn där huvudkontor, reservdelslager och serviceverkstad är belägna än idag. Företaget importerar husvagnar och husbilar från några av de största märkena inom branschen och omsätter ca 450 mkr. Produkterna säljs via 25 återförsäljare runt om i Sverige.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt