Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

22.5.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: lmc-caravan.dk
Dela
 

LMC 2009: Små, lätta och miljövänliga modeller

Det är här tal om tre modeller – Viola från LMC, som inte bara är lätta. De är med deras låga priser också särskilt prisvärdiga.

Trots sin beskedliga storlek är Viola från LMC en fullt utrustad och modern husvagn.

Trots sin beskedliga storlek är Viola från LMC en fullt utrustad och modern husvagn.


Även om den är liten, har den en djup, mjuk och rymlig klang. Viola är det italienska namnet för ett stränginstrument lite större än en violin. Viola är också namnet på en husvagn – eller rättare sagt tre modeller i tyska LMC Caravans fem modellserier 2009, som alla bär namn från musikens värld.

LMC har med modellserierna lagt i topp på marknaden och med Viola spelar LMC också med i tidens nya miljöriktiga trend, som handlar om att begränsa CO2-utsläppen så gott det går. Små bilar är inne, och det har fått LMC att konstruera tre lättviktsmodeller till den moderna camparen.

Den minsta vagnen är för campare utan barn. Den har en egenvikt på endast 720 kilo, så den kan dras av i stort sett alla bilar. Viola 330 är en liten husvagn på bara 3,3 meter. Men den är också en fullt utrustad modern husvagn med kök och toalett i bakdelen och en stor rundsittgrupp fram.

I den lite längre Viola 420K har LMC förmått skapa en liten, lätt familjevagn med två kojsängar i bakdelen och med en egenvikt på 860 kilo.

- Och är man en familj på tre, har denna vagn en särskilt smart detalj. Den nedre tvärvända kojsängen kan fällas upp, så att man gör om rummet till ett garage, där man genom den stora garagelemmen kan lasta in till exempelvis cyklar och barnvagnar i lastrummet, berättar Tommy Rasmussen från LMC återförsäljarförening.

LMC lanserade i första omgången endast de två små modellerna i Violaserien, men fabriken har sedan tillfört ännu en Viola-modell. Viola 500 K är för den mer platskrävande familjen, men trots sina goda fem metrar i längd har egenvikten hållits nere på omkring 950 kilo. Modellen är utrustad med både dubbelsäng och kojsäng bak, en uppehållsgrupp längs ena sidan och högt kylskåp i köket.

Som standard monteras alla modeller med LMC´s smarta kombi-kasetter, och myggnäten är behandlade med en silverbeläggning som ger en spegelreflex vilket i sin tur gör det svårt att se in i vagnen.

- Som standard är vagnarna också utrustade med Dometics vridbara toaletter. Det är verkligen tal om husvagnar i modern design med ljusa färger både ut- och invändigt. Det är också vagnar som tilltalar både de unga camparna och de lite äldre paren, som vill ha en lätt och modern vagn, säger Tommy Rasmussen.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt