CampingSverige.se

13.8.16

Av: Daniel Andersson
Dela
 

LMC frontar nya husvagnsmodeller

LMC:s husvagnar hamnade i skymundan under några år, men nu är tyskarna på gång igen. I år presenteras många intressanta nyheter, bland annat en ny front och ett flertal tekniska förbättringar.

I Musica 440D finns en rymlig sittgrupp.

I Musica 440D finns en rymlig sittgrupp.


LMC satsar stort på husvagnssortimentet inför 2017. Förra året infördes den så kallade plattformsstrategin för att underlätta kundernas val av planlösning och utrustning. Planlösningen 440 D har t ex rymlig rundsittgrupp och en fransk dubbelsäng och kan fås i både Musica- och Vivo-serien. Under nästa modellår kommer den planlösningen 470 D med en rundsittgrupp i stället för en sidosittgrupp. Dessutom har 470 E och 490 E fått längre sängar.

Maestros nya front har integrerats elegant i det främre fönstret, taket och gasolkofferten.

Maestros nya front har integrerats elegant i det främre fönstret, taket och gasolkofferten.


Ny front på Maestro

Maestro har fått en helt ny front med modern och stilfull känsla. Det främre fönstret, taket och gasolkofferten har elegant integrerats i den nya fronten, utan synliga skarvar. En annan nyhet på designsidan är att LED-belysningen har integrerats i takluckan.

Interiören i denna populära serie ger ett betydligt rymligare och mjukare intryck.

Interiören i denna populära serie ger ett betydligt rymligare och mjukare intryck.


Kromhandtag på Musica

Även serien Musica har fått ett par ändringar i sin interiör. De svartkromade handtagen har ersatts av silverfärgade kromhandtag och trädekoren Acuto har försvunnit från köket. Köket och väggen bakom har nu fått en ljus, cremefärgad look. På det hela taget ger interiören i denna populära serie ett betydligt rymligare och mjukare intryck. Tillverkaren använder sig nu av endast två kulörer i sittgruppernas klädslar.

Tekniska förbättringar

Alla LMC:s husvagnsmodeller har försetts med USB-uttag som standard. Surfplattor och smarttelefoner kan nu enkelt laddas i vardagsrummet, utan att någon adapter behövs. På utsidan sitter nu nya kontakter för strömintag på sidoväggen. Toalettutrymmet har fått bänktoaletter som utnyttjas utrymmet optimalt. Dessutom har alla badrum blivit rymligare, 5 cm längre och 3 cm bredare. Ramfönsterna är försedda med rullgardiner som standard. En annan nyhet är de breda entrédörrarna hos alla tandemaxlade fordon och alla husvagnar med en bredd på 2,5 m eller mer. Med de nu 70 centimeter breda dörrarna blir det enklare att stiga in i och ut ur husvagnen.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt