CampingSverige.se

12.7.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

LMC och Truma i gemensamt projekt

Allt på ett och samma ställe – med Truma iNet System kan campare redan idag fjärrstyra sin Truma klimatanläggning och värmare, använda klimatautomatiken och t.ex. kontrollera temperaturen och spänningen i fordonet. LMC och Truma tar nu ytterligare ett steg: LMC iBus connect gör det möjligt att få upp annan viktig fordonsinformation via Truma-appen.

Allt på ett och samma ställe gör det möjligt att få fram annan viktig fordonsinformation.

Allt på ett och samma ställe gör det möjligt att få fram annan viktig fordonsinformation.


Det gemensamma projektet med LMC och Truma bygger på ett bussystem från Schaudt. Systemet samlar upp all information från fordonet och överför data via ett gränssnitt till Truma iNet Box. Resultatet är ett intelligent hopkopplat fordon som visar statusinformation via Truma-appen och som erbjuder bästa möjliga användarkomfort. Med hjälp av LMC iBus connect kan camparen koppla in resp. ifrån 12 V huvud- och pumpbrytaren via Truma-appen, och kontrollera fordonets status i dess helhet:

• Appen visar utomhustemperaturen och anger om extern ström är ansluten.
• Man kan också få upp laddningsstatus för startmotor- och kupébatteriet – uppdelat på nivå, spänning samt laddnings- och uttagsström.
• En vatten- och avloppsvattenindikator anger hur fulla eller tomma tankarna är, i steg om 25%.
• Om det finns en gastrycksregulator för tvåflaskanläggningar Truma DuoControl (CS) och fjärrindikering DuoC ombord, kan man se i Truma-appen om regleringsvärmaren EisEx är inkopplad. Den skyddar regulatorn mot nedisning vid låga temperaturer.  

Ladda hem appen kostnadsfritt på Caravan Salon 2016 i Apple App Store och på Google Play.

Ladda hem appen kostnadsfritt på Caravan Salon 2016 i Apple App Store och på Google Play.


Framgångsrikt samarbete

“Sammankopplingen av Truma iNet System med vår LMC-buss är ett viktigt steg mot ett helt uppkopplat och digitaliserat fordon“, säger LMC:s VD Ulrich Schoppmann. “Vi vill bana väg för detta tillsammans med Truma, och därför utrustar vi alla husbilar inför den nya säsongen med LMC iBus connect och Truma iNet System som standard.“

Frank Oster, Truma:s VD, betonar: “Projektet är ett lyckat samarbete som erbjuder kunderna ett tydligt mervärde. Nu finns det möjlighet att enkelt och bekvämt styra alla viktiga funktioner i fordonet med en app, d.v.s. fjärrstyra värmare och klimatanläggning och kontrollera statusen för hela fordonet.“

De nya, innovativa egenskaperna kan anropas i Truma-appen via fältet ”Status“. De är synliga endast för de LMC-kunder som har monterat in LMC iBus connect och Truma iNet System i fordonet.

Truma-appen har ett nytt utseende med praktiska funktioner. ”Vi har optimerat presentationen så att alla viktiga element visas i startbilden utan att man behöver bläddra”, säger Martin Krauss, produktgruppschef för energisystem vid Truma.

Dessutom finns det en del nya funktioner: kunderna kan nu hantera sina produkter t.ex. med upp till fyra smartphones samtidigt – Android, iOS eller blandat – via appen. Nu kan också uppdateringar göras offline. Detta innebär att användaren kan ladda hem ny firmware för iNet Box t.ex. på Wireless LAN, mellanlagra den i smartphone och vid senare tillfälle överföra den via Bluetooth till iNet Box. “Detta är mycket praktiskt när fordonet står någonstans där internetanslutningen är dålig“, säger Krauss.

Den nya Truma-appen finns att ladda hem kostnadsfritt på Caravan Salon 2016 i Apple App Store och på Google Play. Den som redan har installerat appen får automatiskt en uppdatering.

Fakta Truma

Truma Gerätetechnik GmbH & Co. KG är en innovativ tillbehörsleverantör för husbilar, husvagnar och mobila tillämpningar. Det traditionsrika företaget erbjuder sedan 65 år tillbaka "Bättre komfort på resan": en omfattande produktportfölj för värmesystem, luftkonditionerings-, vatten- och manövreringssystem, samt gas- och energiförsörjning. Truma kännetecknas av en hög kvalitet på sina produkter, föredömlig service och stor kundnärhet.

Företagets huvudkontor och produktionsanläggning ligger i Putzbrunn i närheten av München. Truma har filialer i Storbritannien, Italien, Sverige, Kina och USA.

Totalt har familjeföretaget 600 anställda. Truma räknas till de 100 mest innovativa medelstora företagen i Tyskland.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt