Kama Fritid

CampingSverige.se

4.10.12

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Lyx på nytt sätt: Bürstner Grand Panorama

Tack vare en vindruta som sträcker sig långt upp på taket, blir reseupplevelsen i nya Bürstner Grand Panorama en helt unik upplevelse.

Tack vare den förfinade invändiga designen och många utrustningsdetaljer, har Bürstner med denna modell skapat maximal komfort

Tack vare den förfinade invändiga designen och många utrustningsdetaljer, har Bürstner med denna modell skapat maximal komfort


Nytt koncept

Nya Grand Panorama innebär i och för sig inte något grundläggande nytt koncept, men ändå innehåller den så mycket nytänkande att den förmodligen kommer att revolutionera segmentet för lyxiga helintegrerade husbilar.

Att det är Elegance-serien som bildat grund för nya Grand Panorama är inte någon hemlighet. Och precis som Elegance-modellerna under senare år har tjänat som referens i lyxklassen, kommer Grand Panorama att bli ny normgivare. Redan från början omfattar Grand Panorama-serien 4 modeller. Planlösningarna i 830 G, i 910 G och i 915 G är välbekanta från Elegance-serien, medan i 920 G är helt ny.

Utvändigt känns Grand Panorama främst igen på den enorma vindrutan som, precis som på en turistbuss, sträcker sig högt uppåt – och tack vare den stora panoramavindrutan upplever man under körning en känsla som saknar motstycke.

– Här skyms inte sikten av att vindrutan slutar strax ovanför ögonhöjd, säger Bürstners exportchef Guido Moosmann, och man kan därför njuta av utsikten – inte minst vid körning i bergstrakter – på ett helt nytt sätt.

Redan vid första anblicken upptäcker man, att Grand Panorama verkligen gör skäl för sitt namn

Redan vid första anblicken upptäcker man, att Grand Panorama verkligen gör skäl för sitt namn


Man kan ligga och titta på stjärnhimlen

Som en följd av den stora vindrutan har den nedsänkbara sängen flyttats bakåt, så att den är placerad ovanför sittgruppen. Trots detta är ståhöjden under sängen hela 192 cm. (Som tillval kan Grand panorama levereras utan nedsänkbar säng.)

– Ett roligt resultat är att man kan ligga och titta på stjärnhimlen innan man somnar, säger Peter Östlund som är vd på Bürstner Sverige. Och tack vare att bilen är standardutrustad med en elektriskt manövrerad mörkläggningsgardin behöver man inte lämna sängen för att dra för gardinen.

Även invändigt är Grand Panorama baserad på Elegance-serien, men den exklusiva designen har förfinats ytterligare. Grand Panorama har dessutom fått en mängd nya funktioner.

Lika imponerande som den övriga inredningen, är det vinkelformade köket. Arbetsytan är i två nivåer, kök och diskho är elegant formgivna och avställningsmöjligheterna är goda

Lika imponerande som den övriga inredningen, är det vinkelformade köket. Arbetsytan är i två nivåer, kök och diskho är elegant formgivna och avställningsmöjligheterna är goda


Västafrikansk mahogny

Den invändiga designen kallas Sienna Nero – en kombination av västafrikansk mahogny och cremefärgade partier med kromfärgade beslag – och används bara i Grand Panorama-modellerna. Tillsammans med den tvåfärgade köksinredningen, de talrika ljuskällorna, bänk- och bordsskivorna av Travertine / Emerald samt golvbeläggningen Ventura skapas på detta sätt en harmonisk enhet.

LED-ljuslister och -spotlights vid ovanskåpen, den nedsänkbara sängen, köket, kylskåpet och köksovanskåpen gör det möjligt att skapa en individuell ljussättning, och tack vare modernaste teknik är det lätt att ändra belysningen. Den vattenburna centralvärmen från Alde är försedd med en booster, och även Webasto Thermo Top C 300 ingår in standardutrustningen.

Grand Panorama är baserad på Fiat Ducato med lågprofilschassi från Al-Ko Kober. Tillsammans med det rymliga dubbelgolvet, den väl tilltagna ståhöjden och den omfattande komfortutrustningen, hamnar Grand Panorama i en klass för sig.

Grand Panorama kan fås med tre olika lackeringar. Standardfärgen är, precis som för Elegance, Opal – en färg som inom husbilsbranschen endast används av Bürstner, och som ger ett extra exklusivt intryck. Som tillval kan Grand Panorama levereras lackerad Vit eller Silver.

Se också...

Snapvideo 2012: Bürstner Grand Panorama 920 G (2013-modell)

2012-10-08

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt