CampingSverige.se

12.6.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: Upplev Norrköping
Dela
 

Magnifika naturupplevelser på Bråvikslandet

Vid Norrköping ligger Bråviken som sammankopplar Östersjön med staden. Viken omgärdas av Vikbolandet och Kolmården, två områden med fantastisk natur. Det kallas Bråvikslandet och är ett riktigt smultronställe.

Getåravinen har blivit naturreservat. Här kan du vandra på vackert slingrande stigar och lyssna på bäckens porlande.

Getåravinen har blivit naturreservat. Här kan du vandra på vackert slingrande stigar och lyssna på bäckens porlande.


Här finns djupa skogar, raviner, bördiga böljande slätter och hav med skärgård. Vackra skatter att upptäcka till fots, med cykel, i en kajak eller med bil. Håll utkik – det finns gott om gårdsbutiker och små mysiga kaféer som ibland bara ger sig tillkänna med en skylt längs med vägen.

Vandra och cykla
Vandra genom djupa skogar, över tysta mossar och längs Bråvikens dramatiska kust. Eller glid fram på två hjul längs med Bråvikens strand, genom Kolmårdsskogen eller längs Vikbolandets bördiga slätter. På turistbyrån och på www.bravikslandet.se finns förslag på trevliga vandrings- & cykelturer.

Mat på Vikbolandet
Här hittar du öppna landskap, bördiga åkrar, havet och skogar med vilda djur, svamp och bär. Här finns också kor, grisar, får, strutsar, kalkoner och hjortar. Och en glassfabrik! På turistbyrån och på hemsidan finns en broschyr med förslag på besöksmål med mat i fokus.

Arkösund & Östgötaskärgården
Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till Östgötaskärgården. Vandra längs båtbryggorna eller bada från klipporna. Njut av havets läckerheter på någon restaurang eller gå på Viskväll. I det gula huset Isola Bella på Badholmarna visas utställningen "Livet under ytan". Den äventyrliga kan även gå tipspromenad under vattnet. Under sommaren utgår Skärgårdslinjen från Arkösund till Harstena.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Bråvikslandet
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt