Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

6.8.09

Av: Frank Skaufel Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: www.mehrzeller.com
Dela
 

Mehrzeller Camper - Futuristisk husvagn

Är du typen som älskar att väcka uppseende? Då är Mehrzeller Camper något för dig.

Aerodynamiken är lite annorlunda än i de traditionella husvagnarna.

Aerodynamiken är lite annorlunda än i de traditionella husvagnarna.


Fler och fler önskar sitt eget speciella utseende antingen det är hus, bil eller kläder det gäller. Innovativ design har blivit mer och mer populär och folk räds inte i lika stor grad som förr att skilja sig från mängden. Om campingfolket är lika orädda när det gäller nya innovativa lösningar kommer tiden att utvisa.

Mehrzeller Campers design riktar sig nämligen till individualister som önskar något särskilt.

Två ungdomar från Österrike har fokuserat på design och skräddarsydda anpassningar då de utvecklat den futuristiska husvagnen, och Mehrzeller Camper önskar att du själv anpassar husvagnen på nätet innan du köper den.

Idén kom från Christian Freisling och Theresa Kalteis som båda studerar arkitektur på det tekniska universitetet i Graz i Österrike.

Projektet har väckt så stort intresse att BMW, Alko, Truma, Dometic och ett tjugotal andra bolag finns med på sponsorsidan.

Något futuristisk och inte helt ointressant är inredningen i Mehrzeller Camper.

Något futuristisk och inte helt ointressant är inredningen i Mehrzeller Camper.


Nätbeställning

För producenterna är skräddarsytt det viktigaste och det mesta kan ändras på husvagnen för att täcka kundens speciella behov. I beställningsproceduren på nätet börjar du med att mata in hur många personer och djur som skall använda vagnen. Sedan fördelar du ut platsen mellan kök, antal mat- och sängplatser, arbetsplats och underhållning. Systemet genererar sedan automatiskt ett förslag i 3D baserat på dina önskemål. Därefter väljer du material och utrustning. Till sist kalkyleras priset.

Resultatet blir en mycket speciell husvagn som garanterat väcker uppmärksamhet. Men om ergonomi, luftmotstånd och komfort är lika bra som vagnen är speciell framkommer inte.

Husvagnen produceras enligt grundreglerna om massproducerad anpassning. Hemligheten är att använda modern teknologi för att automatisera personliga anpassningar så att den nästan blir lika billig att massproducera som en standardvagn.

Uppmärksamheten är du garanterad om du reser runt med denna husvagn på svenska riksvägar.

Uppmärksamheten är du garanterad om du reser runt med denna husvagn på svenska riksvägar.


Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt