CampingSverige.se

13.6.15

Av: Leif Berglund Fotograf: Daniel Andersson
Dela
 

Mekaniker och uppfinnare: Bossing har gått sin egen väg

Bossings är ett namn som blivit ett välkänt begrepp i motorkretsar i Östergötland. I Hackefors söder om Linköping huserar företagets stora verkstäder för såväl fritidsfordon som bilar sedan 15 år tillbaka. För fem år sedan satsade man också på försäljning av husbilar och husvagnar.

Klicka för större bild


– De flesta som kommit in i den här branschen har startat med försäljning och sedan byggt upp en verkstadsdel. Jag har gjort tvärtom, börjat med bilservice för att sedan lära mig om husbilar och husvagnar. Parallellt med det utvecklade jag en del tillbehör, innan vi drog igång försäljningen, säger Bo Karlsson, vd och grundare av Bossings Fritidscenter och Bossings Bilservice.

Bossing är alltså Bos smeknamn.
– Jag vet inte riktigt hur jag fick det men jag har kallats så ändå sedan jag var ung. Om jag någon gång skulle vilja vara anonym här får jag väl kalla mig för Bo, säger Bossing skämtsamt.

Klicka för större bild


Egna uppfinningar

Kontakten med fritidsfordon kom bland annat genom den trimsats som han utvecklat för husbilar för att förbättra köregenskaperna och minska bensinförbrukningen. Dessa blev mycket populära men i takt med att nyare husbilar fått starkare motorer har efterfrågan dock minskat.
– Det senaste är en egen uppfinning, en elhandbroms för husbilar som vi har sökt patent på.

Trots att denna produkt är relativ ny har Bossings redan monterat den i ett 100-tal husbilar.
– Den har blivit mycket uppskattad av kunderna. Fördelarna med en elhandbroms i en husbil är många. Dels så kan det vara svårt att svänga runt pilotstolarna om handbromsen ligger i, dels måste man dra åt en traditionell handbroms väldigt hårt eftersom det handlar om ett tungt fordon och då kan det bli problem när man ska släppa den.

Bossings, som i dag har 22 anställda, säljer sedan fem år tillbaka även fritidsfordon. Märkena är Kabe, Adria och Pilote.

Bo Karlsson, mer känd som Bossing.

Bo Karlsson, mer känd som Bossing.


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt