Husbil365

CampingSverige.se

26.2.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Midland lanserar ny vägassistans

Husbil På Väg är ett nytt mervärde för husbilar med vägassistans i 15 år - utan premie, självrisk eller viktgräns.

Klicka för större bild


Husbilsägarens motprestation är service med Midlandolja på Midlandauktoriserad verkstad var 12:e månad eller enligt tillverkarens serviceintervall, vilket som infaller först. Husbil På Väg ger husbilsägaren självriskfri bärgning eller hjälp på plats för driftstopp i hela Europa, med fritt inträde upp till 15 år.

Midlandverkstäderna har sedan 2004 servat över 6 000 husbilsägare med mervärdena motorgaranti och/eller assistans i kombination med kallelse till service.

– De är kraftigt överrepresenterade hos Midland jämfört andra fordons- och kundgrupper. Vi tror det beror på att husbilsägare historiskt haft ett sämre skydd via nybilsgaranti och försäkring samtidigt som Midland var först på marknaden med att erbjuda motorgaranti och/eller assistans. Dessutom är de mer intresserade av sitt bilägande och måna om regelbunden service för trygghet på resan, säger Jonas Udd på Midland.

Husbilarnas vikt har ökat de senaste 10 åren och körkortsreglerna har ändrats så att fler kan köra tyngre bilar med B-körkort. Många husbilsägare pekar även på att användandet ändrats, där fler använder husbilen under en större del av året samt att det blivit enklare att köra i hela Europa, både när det gäller slopade gränskontroller och utbyggnad av campingplatser för husbilar.

- Vi känner att det är rätt tid för att förbättra och förenkla Midlands mervärden för husbilsägare, säger Jonas på Midland. Vi tar helt enkelt bort viktgränsen och går helt och hållet på karosskoden via Transportstyrelsen istället. Det innebär att fler husbilar kan registreras för Husbil På Väg, säger Jonas.

Vägassistans - ett nytt mervärde för husbilsägare.

Vägassistans - ett nytt mervärde för husbilsägare.


Ökar från 10 till 15 år

Mot bakgrund av ökad försäljning av både nya och begagnade husbilar, ökar nu Midland omfattningen av assistans för husbilar från 10 år till 15 år.

– Midland satsar på att skräddarsy ett eget mervärde för husbilar utan viktgräns samtidigt som omfattningen ökas till 15 år eftersom husbilskunderna på ett positivt sätt skiljer sig åt jämfört personbilar. Vi tror att många kan tänka sig serva på Midlandauktoriserad verkstad och sköta sin husbil när de i gengäld får fortsatt trygghet med assistans i hela Europa, säger Jonas.

Vägassistans i 15 år

Vägassistans med Husbil På Väg innebär att Midland eliminerar självrisken för driftstopp i befintlig halv- eller helförsäkring eller betalar nettokostnaden i de fall kostnaden understiger självrisken. Normalt är självriskbeloppet 1200-1500 kronor och Midland ersätter självrisker i detta intervall men inte högre belopp.

Vägassistans omfattar alla driftstopp, exempelvis punktering eller startproblem, men inte driftstopp som beror på oaktsamhet, exempelvis, bränslebrist eller feltankning. Policyn följer helt och hållet försäkringsbolagen. Husbil På Väg ersätter inte hyrbil, resor eller hotell.

Mervärdet gäller i 15 år eller 50 000 mil, vilket som infaller först, utan premie, självrisk eller viktgräns. Fordonet ska vara registrerat/ karosskodat som husbil hos Transportstyrelsen för att kunna omfattas av Husbil På Väg. Inträdet är fritt upp till 15 år.

Registrering och service sker hos Midlandauktoriserad verkstad, se www.midlandoil.se.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt