CampingSverige.se

29.4.17

Av: Jea Jonsson
Dela
 

Minnen från Arnold Äventyrarens resor

Galenskaper har Arnold ”Äventyraren” Wernersson mött så många gånger att han varken förvånas eller förskräcks. Lite småtokig har han också alltid varit vilket gett honom modet att ge sig ut i det okända. Hittills har han besökt 164 av jordens länder och fler lär det bli. Nu är han aktuell med en ny bok fylld av ”Minnen från vår förtrollande planet” och så förstås en ny säsong för Kannibalmuseet.

I fjor fick Arnold Wernersson ta emot Lions kulturpris.

I fjor fick Arnold Wernersson ta emot Lions kulturpris.


Efter sina resor återvänder Arnold Äventyraren alltid till gården i Önneköp. Där i sitt barndomshem bor han med sin familj och i det gamla hönshuset finns det i sitt slag extremt ovanliga kannibalmuseet. Det var på och kring gården som hans äventyrliga liv började, starkt inspirerade av upptäcktsresanden Sten Bergmans berättelser i radio.
– När jag hörde honom berätta om sina möten med kannibaler i Nya Guinea och om övernattningar i björniden på Kamchatkahalvön bestämde jag mig för att jag ville se och uppleva världen.

Vid ekvatorn med några resenärsvänner.

Vid ekvatorn med några resenärsvänner.


Spännande möten

Arnolds Wernerssons starkaste drivkraft har alltid varit mötet med människor och de har blivit oräkneliga och minst sagt spännande under alla resor. Han har i tidigare böcker berättat om möten med ursprungsbefolkning på skilda håll i världen och i den mycket bildrika nya boken plockar han fram fler av det slaget.

Det bjuds på dofter från Parfymön i Mozambiquekanalen i nordvästra Madagaskar och en berättelse om konsekvenser av en soppatorsk i Kalahariöknen. Äventyraren berättar medryckande om när han blev hög på en krokodil i Burkina Faso och om mötet med främlingslegionären Fritz the killer. Bara som några få exempel ur innehållet.  

Kannibalmuseet i Önneköp där Arnold visar sin samling.

Kannibalmuseet i Önneköp där Arnold visar sin samling.


Kannibalmuseum

Ett annat skäl till att Arnold Wernersson blivit så modig och äventyrslysten är hans mor; Carla Äventyrerskan. Hon föddes 1918 och började själv resa på allvar när hon blev änka 1985. Sedan dess har hon besökt flera länder i Afrika, i Sydamerika, varit på Azorerna och Maldiverna, totalt drygt 30 länder så nog har Arnold att brås på. De har dessutom gjort flera resor tillsammans och han målar orden med varm kärlek när han berättar om henne i ett kapitel i boken.
Mor Carla var under många år guide på Arnolds Kannibalmuseum när han var ute på sina resor.  I dag tar han själv emot i den samlade härligheten från sina mer än 40 år som resenär:
– Den som vill höra mer är välkommen att hälsa på!

Mera om boken, om museet och kontaktuppgifter för tidsbokning finns på Arnold Wernerssons hemsida www.kannibalmuseum.se.

Hela livet är ett äventyr för Arnold Wernersson.

Hela livet är ett äventyr för Arnold Wernersson.


Fakta

Namn: Arnold Wernersson
Född: För 60 år sedan på lantgård utanför Önneköp
Yrke: Mångsysslare och diplomerad resenär med 164 länder på listan.
Medlem: Reseklubben 100 och Travellers Club.
Aktuell: Med nya boken ”Arnolds Äventyr – Minnen från vår förtrollande planet”

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt