Husbil365

CampingSverige.se

24.4.17

Av: Sanna Ohlander
Dela
 

Musiker, låtskrivare – och campingägare!

Danne Stråhed har många järn i elden. Förutom dansstället Dannero i Skivarp, flitigt turnerande och inspelning av en ny skiva, har han dessutom gått och blivit campingägare.
– Våra planer för platsen är att förädla och utvidga. Framför allt ska vi behålla den folkliga och kärleksfulla stämningen, säger Danne Stråhed.

När en kille talar  - om campingplats. Danne Stråhed är musiker, låtskrivare och delägare till Tydingesjöns camping.

När en kille talar - om campingplats. Danne Stråhed är musiker, låtskrivare och delägare till Tydingesjöns camping.


Vid Tydingesjön utanför Broby i Skåne ligger Tydingesjöns camping och festplats. Med utsikt över sjön ligger campingen både naturskönt och vackert. Under de senaste tolv åren har campingen drivits av makarna Svensson. Efter noga övervägande bestämde sig paret i höstas för att sälja, men enbart om de kunde hitta någon som ville driva vidare stället i samma anda som tidigare. Så dök Danne Stråhed tillsammans med Stefan Arnesson och Pia Matsson upp och helt plötsligt föll allt på plats.

Campingen ligger vackert i anslutning till Tydingesjön.

Campingen ligger vackert i anslutning till Tydingesjön.


Samma anda

Makarna Stefan och Pia har tidigare med stor framgång drivit Mossby Kaffestuga i Skivarp, men sålde för att flytta hem till Göingetrakten igen. Paret känner sedan många år tillbaka Danne Stråhed och det var en självklarhet att det var honom de kontaktade när nyheten att Tydingesjöns camping var till salu.
– Pia ringde mig en dag och sa att Tydinge är till salu. Vi köper den! Ja, vi kan ju titta på den först sa jag då, säger Danne Stråhed.

Men det blev mer än en titt. Danne, Pia och Stefan förälskade sig omedelbart i platsen och såg potentialen i både campingen och festplatsen. En tid senare var köpet klart och nu är de i full gång för att göra färdigt allt inför säsongen.
– Vårt mål är att driva vidare stället i samma anda som tidigare. Platsen har funnits här i över hundra år och är mycket omtyckt, inte bara för alla aktiviteter, utan även som utflyktsplats och badplats. Det känns i luften att det finns mycket rötter här. Och framför allt mycket kärlek, säger Danne Stråhed.

På långfredagen är det premiär för fredagsdansen. Sedan är det motionsdans på onsdagar, veteransbilsträff på tisdagar och mc-träff på torsdagar. Dessutom arrangeras det linedance, samlarmarknad, dragspelsstämmor, hundutställningar och en Rosa bandet-cortege. Vill man ha något att äta medan man är här, är Tydingesjön berömda för sina hamburgare och sillamackor. Hamburgarna grillas på stora grillar utomhus och sedan bygger man sin egen burgare med alla tillbehör från buffén. Som ett komplement till restaurangen byggs det även en kaffestuga i stil med den som makarna Pia och Stefan hade i Mossby. Dessutom har man under våren utökat campingen med 40-50 platser till.
– Våra planer för platsen är att vi inte ska förändra utan snarare förädla och utvidga. Framför allt ska vi behålla den folkliga och kärleksfulla stämningen, säger Danne Stråhed.
Danne Stråhed är en man med många järn i elden.

Danne Stråhed är en man med många järn i elden.


Sommarkonserter

Danne kommer dessutom att finnas närvarande på platsen så ofta han kan och trots många åtaganden under sommaren på andra platser runt omkring i Sverige är han i full gång med att planera och arrangera Allsångskvällar med olika kändisar och sommarkonserter vid sjön. Med sitt eget band Dynamo kommer han bland annat att hålla en spelning den förste juli på festplatsen.

Danne är en man med många järn i elden. Förutom köpet av Tydingesjön driver han sin egen loge Dannero i Skivarp. Här avslutas säsongen den 27 maj med nostalgikväll med Flamingokvartetten och den 28 maj med Dynamo och morsdagsfirande. Dessutom är han i full gång med inspelning av en ny skiva och i dagarna släpps en ny singel. Musik, event och mycket kärlek är det som kommer att vara ledorden för det fortsatta livet på Tydingesjöns camping och festplats.
– Jag har en enkel regel, säger Danne. Gör det inte sämre än att du skulle vilja ha det själv!

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt