CampingSverige.se

15.12.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: SVT
Dela
 

Musikhjälpen samlar in pengar - med Carado husbil

Erwin Hymer Group stöttar Musikhjälpen genom att stripa och hyra ut en Carado husbil. TV-profilen William Spetz och två andra programledare kommer att åka runt i Sverige med husbilen för att samla in pengar för barns rätt att gå i skolan.

Carado-bilen precis innan den rullade iväg från torget i Örebro för att samla in pengar till Musikhjälpen.

Carado-bilen precis innan den rullade iväg från torget i Örebro för att samla in pengar till Musikhjälpen.


En vecka om året sänder SVT, Sveriges Radio P3 och Radiohjälpen dygnet runt för att lyfta fram en undangömd humanitär katastrof. Denna gång samlar Musikhjälpen in pengar för att barn i krig skall kunna gå i skolan. Just nu har över 11 miljoner samlats in. Programledare är Så mycket bättre-aktuella Little Jinder, Howlin' Pelle från the Hives och P3:s Kodjo Akolor.  

Umeåfödde William Spetz drar ut på husbilsturné för att samla in pengar till Musikhjälpen.

Umeåfödde William Spetz drar ut på husbilsturné för att samla in pengar till Musikhjälpen.


På turné med Carado

Musikhjälpen sänds i år från Örebro där även Erwin Hymer Group Sverige har sitt huvudkontor. EHGS marknadsför bl a husbilsmärken som Hymer, Laika och Bürstner. För att stödja Musikhjälpen har företaget lånat ut en husbil av tyska märket Carado. Modellen heter A-461 och har försetts med dekaler för Musikhjälpen.

Husbilen kommer framföras av tre unga medieprofiler; William Spetz, Hampus Nessvold och Linda Ulfhielm. Tillsammans gör de radioprogrammet 22 Kvadrat i P3. William Spetz slog igenom 2012 med egna youtube-filmer och har därefter utvecklats till att bli skådespelare och komiker med flera tunga uppdrag på meritlistan, bl a som programledare för Melodifestivalen 2016.

Resan startade på ”Kärlekens Torg” i Örebro med Hofors som första anhalt. Sedan fortsätter resan med husbilen runt om i Sverige för att barn i krig skall kunna gå i skolan.

Se filmklipp när Musikhjälpens husbil åker iväg

Bidra du också till Musikhjälpen genom att önska en låt. Gå in här:
sverigesradio.se


Här kan du se när William Spetz och Co kliver in i husbilen för första gången:
www.svtplay.se

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt