Solhem Husbil

CampingSverige.se

20.4.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Myter och mystik i Skåne

Offerkällor, okända gravfält och suggestiva kultplatser – är du nyfiken på mytomspunna och mystiska platser i Skåne? Då är Gåtfulla Skåne guideboken för dig.

Guiden till mytomspunna platser i Skåne.

Guiden till mytomspunna platser i Skåne.


Caroline Alesmark och Polgara Järnefelt har gett sig ut på jakt efter bortglömda platser som bär på berättelser om kulter, folktro, kärlek, krig och mystik. Platser som fallit i glömska, men vars historia väntar på att återberättas. Det är ofta ställen som människor sökt sig till för att söka kraft eller tröst, men kanske även undvikit efter mörkrets inbrott.

– Ales stenar i all ära, men Skåne bjuder på oändligt många fler spännande smultronställen med mustig historia. De finns i skogen och byarna, på ängarna eller kanske precis runt knuten, säger bokens författare.
Förutom en fantasieggande presentation av utvalda platser i text och bild ger boken en detaljerad vägbeskrivning och inbjuder till kontemplation utomhus – perfekt för den som vill ge naturupplevelsen en extra dimension eller bara lära sig mer om Skånes hemliga historia.

Caroline Alesmark.

Caroline Alesmark.


Caroline Alesmark

Caroline Alesmark är frilansjournalist och författare och har bland annat skrivit guideböckerna Vandra Skåneleden och Barnens Skåneguide.

Polgara Järnefelt.

Polgara Järnefelt.


Polgara Järnefelt

Polgara Järnefelt är skribent och verksam inom naturlig hälsa. De är båda intresserade av kulturhistoria, myter, sägner och folklore.

Utlottning av Gåtfulla Skåne

Vi lottar ut tre exemplar av boken. Allt du behöver göra är att mejla ditt namn, adress och mobilnummer till redaktion@mediapress.se, senast 14/5. Ange ”Gåtfulla Skåne” i ämnesraden.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Roos & Tegnér
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt