Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

31.7.18

Av: Sanna Ohlander Fotograf: Torbjörn Lagerwall
Dela
 

Njut av härlig snabbmat i sommar!

Pizza, fish and chips och grillad korv. Snabbmat brukar man köpa när man inte orkar laga mat eller för att man är sugen på just den typen av mat. Men varför inte testa att laga det själv?

Sanna Ohlander, matkreatör och matinspiratör.

Sanna Ohlander, matkreatör och matinspiratör.


Jag lovar att det blir en riktig hit att bjuda på egen snabblagad pizza på grillen, friterad fisk med hemgjord remouladsås (servera gärna i tidningspapper precis som man gör i England) och grillad korv med goda toppings. Här kommer tre goda och förhållandevis enkla recept som du kan laga på grillen, i husvagnen eller husbilen. Dessutom får du tips på fem goda sallader som inte tar mer än tio minuter att blanda ihop, picknickpizza (som du även kan laga i en Omnia) och avslutningsvis en god och enkel dessert.

Ta dock hänsyn till gällande grillförbud!

Snabba pizzan.

Snabba pizzan.


Snabblagad pizza

Enklare än så här blir det inte! Bred ut tomatpesto på tortillabröden. Toppa med mozzarella och skinka. Grädda i ugnen eller grillen. Precis innan servering strör du över ruccola och skivade småtomater. Servera gärna med grönsallad.


4 portioner
Tid ca 20 min

Ingredienser

4 st tortillabröd eller libabröd
2 dl tomatpesto
400g mozzarella
200g småtomater
200g rökt skinka
100g färsk ruccola

Så här gör du:

1. Värm ugnen till 250 grader eller tänd grillen. Skiva mozzarellan i tunna skivor. Strimla skinkan.
2. Bred ut tomatpesto på tortillabröden. Fördela ut mozzarella och skinka. Ställ in i ugnen ca 10 minuter eller ca 5 minuter på grillen under lock.
3. Ta ut pizzorna och strö ut färsk ruccola samt skivade tomater.

Servera gärna med en grönsallad.

Tips! Grilla pizzorna rakt på grillen. Tänk bara på att grilla indirekt så att inte brödet bränns vid.

Fish and chips

Fish and chips


Fish and chips

4 portioner
Tid ca 50 min

Ingredienser

600g torskrygg (eller annan vit fisk)
1 citron
2 dl vetemjöl
1 äggvita
1 1/2 dl ljus öl
3/4 liter rapsolja
Pommes frites

Remouladsås
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1/2 dl bostongurka
1 msk gurkmeja
2 msk kapris
Salt
Svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till remouladsåsen, smaka av med salt och peppar. Skölj fisken och dela i mindre bitar, ca 4x4 cm. Salta och pressa citron över. Vispa samman vetemjöl med ölen. Vispa äggvitan och vänd ner i smeten.
2. Lägg ut pommes frites på en ugnsplåt, ställ in i ugnen ca 20 minuter.
3. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp till 180 grader. Använd gärna en ugnstermometer för att hålla koll på temperaturen.
4. Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och fritera några bitar åt gången. När de är gyllengula på båda sidor, ta upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servera fisken med pommes frites och remouladsås, stänk gärna över lite vinäger också. Vill du ha grönsaker eller en sallad till? Kolla in våra tips här intill!

Smarrig topping till grillade korven.

Smarrig topping till grillade korven.


Grillad korv med smarriga toppings!

4 portioner
Tid ca 20 minuter

Ingredienser

8 färsk salsiccia- eller chorizokorv
150g färsk vitkål
150g färsk rödkål
2 gul lök
Smör/Rapsolja
8 korvbröd
40g cashewnötter

Senapsdressing
2 dl crèmefraiche
1 kruka finklippt gräslök
2 tsk dijonsenap
Salt
Peppar

Grill: Lägg kol eller briketter på båda sidor om grillen. Tänd grillen och låt kolen brinna ner
tills de börjar gråna och är rejält varma.

Gör så här:

1. Blanda ihop alla ingredienser till senapsdressingen. Smaka av med salt och peppar. Riv kålen med hjälp av mandolin eller osthyvel. Blanda vitkål med 1 dl av senapsdressingen.
2. Skiva löken tunt. Hetta upp olja i en stekpanna (går bra att göra på grillen!). Stek löken tills den är gyllenbrun. Hacka nötterna grovt. Rosta i en torr stekpanna över grillen några minuter.
3. Grilla korvarna tills de fått fin färg runtom. Lägg på bröden på slutet så att även dessa blir lite varma.

Servera korvarna i korvbröd. Toppa med vitkålssallad, rödkål, stekt gul lök och de rostade nötterna.

Härliga sallader!

Härliga sallader!


Fem goda sallader!

Bönsallad
En matig sallad får du lätt till med bönor, grönsaker och fetaost. Marinera bönorna med olja, persilja, chili och vitlök. Blanda sedan i tomat, rödlök, gurka, haricotsverts och
ruccola. Toppa det hela med fetaost. Servera gärna med ett gott bröd. (finns bild!)

Tomatsallad
På sommaren kan man frossa i alla härliga tomater som finns! Blanda olika sorter och färger till en härlig sallad full av smak. Skiva eller klyfta tomaterna och lägg på ett fat. Skiva rödlök tunt och blanda med tomaterna. Ringla över lite olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Passar till allt grillat eller som en enkel förrätt tillsammans med mozzarellaost och bröd.

Spenatsallad
Färsk spenat är både gott och nyttigt! Gör en enkel sallad med spenat, gurka, purjolök och lite olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Salladen är ett perfekt tillbehör till allt grillat men även som ett fräscht tillbehör till all lagad mat.

Couscoussallad
Trött på vanlig potatissallad till den grillade korven? Testa att göra en god och mättande sallad med couscous och grönsaker. Koka couscous och blanda med olika färska grönsaker som tomat, squash och haricotsverts. Vill du kan du även blanda i marinerade grillade grönsaker, antingen som du gjort själv eller köpt färdiga. Gör en dressing med olja, vinäger, chili och vitlök. Blanda salladen med dressingen.

Fruktig sallad
En sötaktig sallad som balanseras upp av en smakrik ost. Grilla olika stenfrukter som mango, aprikos och nektarin. Dela i mindre bitar och blanda med ruccola eller spenat. Toppa med blåmögelost och ringla över lite olivolja.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt