Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

25.4.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: Stora Nolia
Dela
 

Nolia forsätter sin satsning på camping

Campingdelen utvecklas på årets Stora Nolia då det lanseras en campinggata med egen scen där det erbjuds allt från föreläsningar, tävlingar, ansiktsmålning och jippon, till intressanta artistuppträdanden.

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år.

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år.


Stora Nolia är en av norra Skandinavens största besöksmässor och inrymmer områden som i andra sammanhang skulle betraktas som en specialmässa. Ett sådant exempel är camping som under Stora Nolia samlar branschens aktörer i sådan omfattning att det blir en mässa i mässan. Bara Nordens största specialmässa, Elmia husvagn & husbil, är större. I år inleds ett samarbete med Husbilsklubben och tillsammans lanseras en campinggata med ett eget scenprogram.  

– Vi har deltagit i Stora Nolia som utställare under flera år och nu känns det spännande att för första gången vara med som samarbetspartner, säger Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

– Av de mässor som finns i Sverige är Stora Nolia en av de två största och fortsätter växa. Det är en bra plats för oss att möta medlemmar, träffa branschfolk och visa vad vi står för. Vi värnar husbilsägares intressen och är en spelare att räkna med när det gäller debatt om bland annat regler kring husbilar. Därför är det viktigt att visa att vi finns, förklarar Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.  

Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.


Egen campingscen

Klubben har funnits i snart nio år och har i dag nära 12 000 medlemmar. De finns på nätet och driver ett forum där användaren kan få tips om allt från de bästa parkeringarna i Europa till hur man löser problem man har med sin husbil.

– Ett exempel kan vara hur man hittar kylskåpssäkringarna i en speciell husbilsmodell, förklarar Leif Edström.
Han berättar att det under Stora Nolia kommer att bli allt från matnyttiga campingföreläsningar till tävlingar och aktiviteter som rör campingliv. Dessutom blir det en rad överraskningar som inte nämns i programmet.

– Det blir även musik i form av att artister som tar plats på campingscenen. En sak är säker, det kommer hända grejer! säger Leif Edström.

Jan-Olof Sandberg, programansvarig för Stora Nolia.

Jan-Olof Sandberg, programansvarig för Stora Nolia.


Familjefokus

Nolia tycker att det är värdefullt att ha en samarbetspartner som har djup förankring i campingsverige.
– Genom samarbetet har vi möjlighet att få fler besökare och utställare till Stora Nolia.
De är fantastiska ambassadörer för oss, säger Jan-Olof Sandberg, programansvarig för Stora Nolia.

Eftersom Stora Nolia i år har ett särskilt familjefokus kommer området att vara extra barnvänligt med särskilda överraskningar och aktiviteter riktade till barn.
– Till sist får ni inte missa Hanz-Ingvarz från Bullmark, Umeås eget svar på Glada Hudik-gänget. Vi har också världskända Rednex som kommer att uppträda, avslutar Jan-Olof Sandberg.

Fakta Stora Nolia

Stora Nolia är en nio dagar lång folkfest och Sveriges största årliga besöksmässa med cirka 100 000 besökare och 800 utställare varje år. Under mässan omsätts 395 miljoner kronor, vilket motsvarar 44 miljoner om dagen. I år hålls mässan i Umeå och öppnar 1 augusti. Vartannat år hålls mässan i Piteå.

Tidpunkt: 1-9 augusti 2015
Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se

Förra årets Nolianummer av Husvagn på Väg.

Förra årets Nolianummer av Husvagn på Väg.


Husvagn på Väg

Husvagn på Väg gör sedan fem år tillbaka ett speciellt mässnummer till campingsavdelningen på Stora Nolia. Husvagn på Väg är en välkänd och omtyckt branschtidning som funnits ända sedan 1989 och ger ut mässtidningar till bl a Elmia, Caravan Stockholm och den nya mässan Hus på Hjul.  

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt