CampingSverige.se

2.8.14

Av: Daniel Andersson Fotograf: Carolina Romare
Dela
 

Nordic – nu både husbilsfabrik och fritidscenter

Nordic husbilar är ett välkänt varumärke sedan nästan 25 år tillbaka. Men sedan 2006 säljer Kristinehamnföretaget även Adria och Sun Living och för att särskilja verksamheterna lanseras nu namnet Nordic Fritidscenter.

Nordic har en aktiv medlemsklubb som träffas flera gånger om året, här på surströmmingsfest i Piteå.

Nordic har en aktiv medlemsklubb som träffas flera gånger om året, här på surströmmingsfest i Piteå.


Med äkta passion för husbilsliv har familjen Andersson byggt husbilar under namnet Nordic husbilar sedan 1990. Grundaren Ove Andersson är fortfarande delaktig och syns ofta både i fabriken i Kristinehamn och på olika mässor, fast numera är det sönerna Stefan och Per som har tagit över företagsdriften. Företaget har producerat över 1000 husbilar varav de flesta ännu rullar på vägarna.

– Nordic är känd som husbilen för året-runt-bruk. Gedigen isolering och ventilation i kombination med bra värme och nyttiga funktioner gör att Nordic håller värmen på vintern och svalkar på sommaren, säger marknadschef Stefan Andersson.
Modellerna som allra hetast just nu heter Explore LBT och Expedition. LBT har långbäddar och rymlig toa och dusch längst bak medan flaggskeppet Expedition är metern längre än övriga modeller och bjuder på et där lilla extra.

Grundaren Ove Andersson flankerad av sönerna Stefan Andersson och Per Grödevik.

Grundaren Ove Andersson flankerad av sönerna Stefan Andersson och Per Grödevik.


Nordic Fritidscenter

Sedan åtta år tillbaka är Nordic även återförsäljare av Adria och Sun Living. Det gör att företaget erbjuder ett brett spektra av fritidsfordon vilket lockat många nya kunder.
– Vi märker ett ökat intresse, inte minst från unga familjer. Husvagnsförsäljningen pekar uppåt och med priser från 645 000 lockar husbilar från Sun Living nya kundgrupper, fortsätter Stefan.
För att särskilja fabrikstillverkningen av Nordic husbilar från försäljningen av fritidsfordon lanserar företaget nu namnet Nordic Fritidscenter.
– Med det nya namnet blir det tydligare att vi inte bara säljer våra egentillverkade husbilar. Vi har ju nyförsäljning av såväl husbilar och husvagnar från Adria som Sun Living husbilar och dessutom begagnade fritidsfordon av olika märken.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt