Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

28.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

NCT: Nordisk Camping Träff 2009 inviterar till Finland

För 46.e gången inviteras det i sommar till Nordisk Camping Träff (NCT), som omväxlande  arrangeras av de nordiska länderna, till Rauhalahti Feriecenter i Finland för att uppleva Savo och finskt levnadssätt i Kuopio.

Klicka för större bild
Fotograf: nct2009.fi


Nordiska Caravan Rådet (NCR) är en nordisk samarbetsorganisation inom camping, som årligen arrangerar en gemensamt Caravan Träff i Norden. NCR består av fem deltagande nationella organisationer i de nordiska länderna: Caravan Club of Sweden (S), Dansk Campingunion (DK), Dansk Caravan Klub (DK), Norsk Caravan Club (N) och SF-Caravan ry (FIN).

NCT hålls på Rauhalahti Feriecenter, som är en av de tre finska campingplatserna som klassificerats med fem stjärnor, från 5 – 11 juli 2009. Träffen, som tar plats i början av semesterperioden, börjar med den traditionella öppningen. Under dagarna står olika aktiviteter på programmet, allt från rundturer och utflykter till kör- tester. Caramba-körtävlingar, motionstävlingar för barn, samt golf och dessutom kommer det också arrangeras en nordisk kväll. Där utöver anordnas det dans med orkester för träffdeltagarna varje kväll. Det förväntas komma flera hundra enheter från olika länder. Förutom att bo i husbil eller husvagn kommer det också vara möjligt att övernatta i stugor eller tält.

Träff med varm atmosfär

Juha Hämäläinen, som började som förman hos SF-Caravan ry vid årsskiftet, inväntar med spänning den förestående träffen.

- Utöver det goda nordiska samarbetet har det anmält sig flera frivilliga aktörer och medhjälpare för att genomföra träffen, berättar Hämäläinen.

- Vi kan glädja oss åt en gemensam begivenhet i varm atmosfär och inom goda ramar, tillägger han.

Campingområde med hög nivå

Områdeschef Reetta Korkalainen från Kuopios Rauhalahti Feriecenter säger, att platsen rustas upp inför sommarens begivenhet. Denna högt rankade campingplats underhålls konstant. Kor-kalainen nämner att Kuopios attraktioner är natur, speciellt sjöarna samt flertalet möjligheter för motion och programservices.

- Vattenscooter eller kajakpaddling på Kalla-vesi uppfyller semesterönskningarna för de flesta, säger Reetta Korkalainen om områdets turiststtraktioner.

Rauhalahden Matkailukeskus (Rauhalahti Feriecenter) ligger 6 km från Kuopios centrum och utgör ett område på 26 hektar. Området har tillräckligt med vagnplatser och två separata servicebyggnader och över 80 stugor. Det finns också tre separata stränder med tre bastus och Finlands största rökbastu. Dessutom finns lekplatser för barnen och familjespelparken Hoksopoli ligger nära. På Terrassrestaurangen kan man stilla sin hunger. Dessutom finns det semestervillor att hyra i området.

Transport från Rauhalahti till staden kan ske via land eller vatten.

Anmälan till utflykterna har redan börjat, och det kan väljas mellan sightseeing, vingårdsbesök samt utflykt till Savolinna och Punkaharju. Utflykterna betalas separat. Hämta ytterligare information om träffen, vägbeskrivning, färjerabatter, Kuopio och Nordiska Camping Dagar på svenska, engelska och finska på: nct2009.fi.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt