CampingSverige.se

8.10.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Norge i topp för svenskar

De senaste åren har svenskarnas intresse för Norge vuxit allt mer och hittills under 2016 har antalet gästnätter ökat i allt snabbare takt. I juli ökade antalet svenska övernattningar med hela 17 procent från föregående år. Anledningarna beror på ett stort intresse för att vara aktiv på semestern, en gynnsam krona och svenskarnas växande nyfikenhet på Norges kultur och natur.

Bodö - havsörnens huvudstad, ligger 9 mil från polcirkeln.

Bodö - havsörnens huvudstad, ligger 9 mil från polcirkeln.
Fotograf: Avani-VisitNorway


I somras var det Norge som lockade de semestrande svenskarna. I juli ökade antalet Sverigebesök i grannlandet med 17 procent från föregående år. Antalet svenska kommersiella övernattningar landade på hela 207 327. Den region i Norge som har mest ökning vad gäller svenska gästdygn är Östlandet med Oslo och de stora skiddestinationerna.

Att allt fler svenskar väljer Norge för sommarsemestern är en utveckling som pågått under lång tid. Anledningarna till ökningen är många. Inte bara är valutan gynnsam, det handlar också om att allt fler svenskar vill vara aktiva på sin semester och uppleva den vackra norska naturen. – Vi har sett en stadig ökning i antalet svenska semesterfirare i Norge de senaste åren och denna sommar är inget undantag. Vi har aldrig haft så många svenskar ute i den norska naturen. Intresset är rekordstort, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visitnorway.

Robert Nygårdhs är marknadschef på Visit Norway.

Robert Nygårdhs är marknadschef på Visit Norway.
Fotograf: Visit Norway


Ökar året om

Antalet svenska turister fortsätter att öka även andra årstider. Under 2015 steg den årliga siffran till nästan 1,1 miljon övernattande svenska turister, det är en ökning på fem procent från föregående år. Den siffran förväntas stiga under 2016. Mellan januari och juli 2016 har det redan skett en ökning på elva procent.

– Vi ser att svenskarna har en växande nyfikenhet på grannlandet och Norge har vind i seglen nu. Både unga och gamla vill upptäcka landets upplevelser, kultur och kanske framförallt natur. Norge är i ropet.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt