CampingSverige.se

16.3.13

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Norge: Trollväggen Camping – mitt i Norges mäktigaste natur

Trollväggen Camping bjuder sina gäster på en enastående naturupplevelse, mitt i Norges mäktigaste natur. I vackra och vilda Romsdalen, endast 10 km söder om fjällbyn Åndalsnes ligger Trollveggen Camping. Här kan man njuta av spektakulär utsikt över fjällkedjan Trolltindene och Europas högsta lodräta bergsvägg; Trollveggen, känd för dramatiska klätterexpeditioner och dristiga fallskärmshopp. På motsatt sida av dalen ståtar fjället Romdalshorn, 1555 m högt.

Trollveggen Camping

Trollveggen Camping


Norges vackraste älvsträckor

Rauma älv, en av Norges vackraste älvsträckor slingrar sig nerför Romsdalen förbi Trollveggen Camping. Fiskekort kan ordnas på campingplatsen.

En biltur upp för den spännande Trollstigen är ett måste för alla som bor på Trollveggen Camping. Andra fina turförslag i närområdet är till exempel Atlanterhavsveien, Mardalsfossen, Geiranger och Geirangerfjorden.

En tur till nyrenoverade "Brøstsaga" i Romsdalen rekommenderas. Det är en enastående anläggning med ett ca 300 år gammalt sågverk och kvarnar drivna av vattenkraft.

Trollveggens Camping ligger i Rauma kommun, världens bästa kommun för naturälskande människor. Det är ett eldorado för fjällvandrare, klättrare, sportfiskare och alla som gillar att färdas i vacker natur.

En vandrartur längs Romsdalseggen eller ut till Trollveggen från Trollstigen kan vara något av det vackraste en vandrare får uppleva.

Härifrån har man storslagen utsikt över fjällen runt omkring, samtidigt som man ser ner mot Romsdalen och Åndalsnes.

Som gäst på Trollveggen Camping kan man bo i fina 4 – stjärniga stugor eller campa på fina gräsplaner. Stora tomter, delvis numrerade och med eluttag och god åtkomst.

Sanitetsbyggnaden är fin och modern med golvvärme, kök, tvättrum, handikapprum, toaletter, duschar etc. Önskar man grilla kan platsens grillområde användas fritt av gästerna.

Från grillområdet utgår en liten turstig vilken leder upp till Eiafossen.

Trollveggen Camping har fått en rad utmärkelser, bland annat av tyska ADAC som en av Norges finaste campingplatser flera år i rad.

Klicka för större bild


Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt