Kama Fritid

CampingSverige.se

6.3.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: Camperways
Dela
 

Northstar - smidig amerikansk camper

Ett alternativ till husvagn eller husbil för dem som äger en flakbil är att satsa på en camper. Amerikanska Northstar har nu funnits i Sverige i fem år. Tre modeller av detta campermärke visades på årets Caravan Stockholm-mässan.

Klicka för större bild


Campers är mycket vanliga i Nordamerika men lite av nischprodukt i Sverige. Orsaken är förstås att flakbilar är så mycket vanligare där. I Sverige har det sålts ett 20-tal Northstar sedan introduktionen.
– Det är en väldigt blandad kundkrets – allt från det äldre paret som inte vill lägga ut en massa pengar på en stor och dyr husbil till yngre mer äventyrligare personer med kanske ett stort intresse för jakt eller fiske, säger Per Erik Eriksson på företaget Camperways som representerar Northstar i Sverige.

Klicka för större bild


Tre varianter

– Vi visade tre varianter av camper på Kistamässan i februari. En av dem är en pop-up-variant med höj- och sänkbart tak – Northstar Offroad 8. Den passar i princip till japanska pickuper med dubbelhytt. Den har det mesta: toa, dusch, värme, spis, kyl samt en unik utfällbar säng i ytterväggen, en så kallad pop-out-bed .  

Den andra modellen som visades  var en Northstar Adventurer. Det är en lite större ”hard wall”-camper som i standardutförande passar till amerikanska fullstora pickuper med både långt och kort flak.

På mässan visades den sistnämnda även i ett tredje utförande: Semi-flat bed. Denna camper är rymlig och kan jämföras med de mindre husbilarna vad beträffande utrymmen och komfort. Modellen passar på bilar med platta flak som exempelvis VW Transporter, Ford Transit och Opel Vivaro.

Klicka för större bild


Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt