CampingSverige.se

8.5.18

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Ställplats invigs på Visingsö

Campingtrenden är stark just nu och antalet gästnätter på campingplatserna i Jönköpings kommun har ökat med 28% sedan 2012. Dessutom växer antalet husbilar snabbt och så även efterfrågan på ställplatser centralt och på natursköna platser som Visingsö.

Den 12 maj klockan 12.00 invigs ställplatsen officiellt.

Den 12 maj klockan 12.00 invigs ställplatsen officiellt.
Fotograf: Jonas Björklund


Visingsö Hamnbolag AB har under vintern 2017-2018 anlagt 50 ställplatser för husbilar och husvagnar i ekskogen på Visingsö. Bolaget har arrenderat området av Statens fastighetsverk (SFV) och Jönköpings kommun är, enligt Visingsö Hamnbolag, mycket positiva till projektet och har meddelat ett positivt bygglov för totalt 150 ställplatser i tre etapper.

- Det är många som frågat efter campingalternativ på Visingsö så det känns jättekul att nu kunna hänvisa husvagn- och husbilsgästerna till en fullservice-anläggning i hamnen, säger Johan Lind, affärsområdschef Turism, Destination Jönköping. Visingsö Ställplats innebär ett välkommet tillskott av övernattningsalternativ på Visingsö och jag ser framför mig att fler besökare nu tar chansen att stanna kvar över natten och fortsätter njuta av all natur, kultur och historia, fortsätter han.

Visingsö bjuder på härlig natur och intressanta sevärdheter.

Visingsö bjuder på härlig natur och intressanta sevärdheter.


"Unik känsla"

Ställplatserna ligger i anslutning till hamnområdet med god infrastruktur med bland annat cykeluthyrning, remmalag, busshållplats, lekland för barn, minigolf och resturanger.
- Vi har sedan en tid tillbaka haft ett givande samarbete med Statens fastighetsverk och Jönköpings kommun som resulterat i att Visingsö Hamnbolag AB under 2017 förvärvade före detta ”Värdshuset” på Visingsborg 10, med arrende av mark som ägs av Statens fastighetsverk, säger Jonas Björklund, delägare i Visingsö Hamnbolag AB.

Servicen på anläggningen innefattar bl a toalett och dusch, latrintömning, tvättmaskin, gemensam grillplats samt el på alla platser.
- Det är en unik känsla att kunna bo i den anrika ekskogen och med utsikt över Vätterns vatten, säger en husbilsägare under smygöppningen i påskas.

Den 12 maj klockan 12.00 invigs ställplatsen officiellt.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt