CampingSverige.se

4.4.16

Av: Sanna Ohlander Fotograf: Torbjörn Lagerwall
Dela
 

Nu vaknar ställplatserna till liv

Påsken verkar vara startskottet för många att ta ut fritidsfordonet från vinterförvaringen och passa på att utnyttja långhelgens dagar i husbilen eller husvagnen. Under påskhelgen gjorde vi nedslag på några populära ställplatser för att kolla läget.

Stadsmarinan i Karlskrona. Ställplatsen finns på hamnplanen.

Stadsmarinan i Karlskrona. Ställplatsen finns på hamnplanen.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


Den ena var Stadsmarinan i Karlskrona. Ställplatsen finns på hamnplanen och där finns det plats för 24 husbilar. Elstolpar är utplacerade och det finns bord, bänkar och grillplatser vid kajkanten. Här finns både vatten och el, 10 A i stolparna.

Just vad gällde elen var det hela lite ringrostigt och ett antal elplintar var ur funktion, men blev fixade redan dagen efter vi kommit. Platsen är väldigt centralt belägen och man har tillgång till hamnens gemensamma serviceutrymmen med både tvättmaskin och bastu. Många väntar på att strömmingen ska gå till men det visade sig att det var lite för tidigt på säsongen. Ställplatsen var fullbelagd, i alla fall under Skärtorsdag och Långfredag.

Nogersunds Gästhamn, med plats för ett trettiotal bilar.

Nogersunds Gästhamn, med plats för ett trettiotal bilar.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


Nogersunds Gästhamn

Den andra platsen vi kollade upp var Nogersunds Gästhamn. Även den en väldigt populär ställplats med utrymme för åtminstone ett trettiotal bilar. All service som behövs finns i ett fräscht servicehus mitt på platsen. Påskaftonskvällen bjöd på lagom ruggigt väder för att det skulle passa bra att sitta och mysa inne i bilarna. Någon enstaka bil till hade kanske fått plats, men i övrigt får man säga att ställplatsen var fullbelagd.

Det var tydligen fullt tryck på flera av våra ställplatser under helgen. Vi fick också höra att den stora ställplatsen i Lundåkrahamnen i Landskrona, med plats för ca 50 husbilar, i stort sett var fullbelagd. Detta gällde nog för många av de större ställplatserna under påskhelgen

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt