CampingSverige.se

4.1.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Grönklittsgruppen
Dela
 

Ny ägare till Sagolandet Tomteland

Se Bra Invest AB har förvärvat Tomteland AB från Grönklittsgruppen AB. Tillträdet skedde den 1 januari 2018.

Tomteverkstaden, en av de mäktiga byggnaderna som ingår i förvärvet.

Tomteverkstaden, en av de mäktiga byggnaderna som ingår i förvärvet.


Grönklittsgruppen förvärvade temaparksanläggningen Sagolandet Tomteland i Mora 2008. Verksamheten har utvecklats fint under åren och har ca 50 000 besökare årligen, sommar och vinter. Grönklittsgruppen är mycket stolt över den professionella teaterverksamheten och det engagerade arbetet som alla medarbetare utför. I kombination med Tomtelands förtrollande miljö skapar de unika upplevelser för besökarna.

Tomten med nissarna i en traditionell dans kring granen. Anläggningen har årligen  ca 50 000 besökare, både sommar och vinter.

Tomten med nissarna i en traditionell dans kring granen. Anläggningen har årligen ca 50 000 besökare, både sommar och vinter.


Viktig för bygden

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande företag inom besöksnäringen. Omsättningen har fördubblats de senaste 4 åren till ca 350 MSEK. Expansionen är fortsatt stark och kärnverksamheten, camping och skidanläggningar, kräver fullt fokus för att ta den ledande positionen i Sverige, vilket är Grönklittsgruppens målsättning.

Tomtelands verksamhet skiljer sig markant från Grönklittsgruppens övriga anläggningar och behöver en ägare som har full koncentration och rätt kompetens för en framgångsrik utveckling av Tomteland. Under en tid har därför diskussioner förts med olika intressenter, där valet föll på Se Bra Invest AB ägt av familjen Collett.

- Vi är övertygade om att bolaget med Camilla och Tommy Collett i spetsen kommer att kunna utveckla Tomteland vidare, säger Anders Blomquist på Grönklittsgruppen. Camilla Collett har byggt upp hela Tomtelands koncept samt drivit parken som chef och VD i över 15 år. Kunskapen, erfarenheten och utvecklingsplanerna var avgörande när vi valde efterträdare. Tomtelands verksamhet är unik och mycket viktig för Siljansbygden, avslutar Anders.

Grönklittsgruppen äger flera boendeanläggningar i området och kommer fortsättningsvis att jobba tätt tillsammans med Tomteland.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt