Housecar

CampingSverige.se

18.9.14

Av: Leif Berglund
Dela
 

Ny bok av Anders Witt

Efter ”Husbil i Europa” och ”Tyska avstickare” släpper Anders Witt nu sin tredje bok "Italienska avstickare".

Klicka för större bild


”Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land”.
Det är ingen tillfällighet att Birger Sjöbergs vackra visa dyker upp i huvudet när man läser journalisten, författaren och husbilsåkaren Anders Witts nya bok – ”Italienska avstickare” – om sina favoritställen i landet där små citroner gula växa uppå strand…

Från vandringar i Dolomiterna i norr till de solstekta bergen på Sicilien i söder tar Anders Witt med läsaren på en resa i ord och bilder som är såväl inspirerande som informativ. Här bjuds nämligen på många tips, allt ifrån platser värda att besöka – via mat och dryck, kultur, historia och politik – till handfasta praktiska råd om själva resandet.

Det var för 50 år sedan som författaren på en skolresa besökte Italien första gången och redan vintern efter återvände han – förälskad i en italienska. Det blev en kort kärlek till flickan men ett desto längre kärleksförhållande till landet.

Anders Witt har gjort ett otal resor tillbaka och de senaste 13 åren har de skett i husbil då han gjort många av de avstickare som gett underlag och namn åt boken. Det personliga perspektivet och de egna anekdoterna gör ”Italienska avstickare” till en betydligt mer intressant och lustfylld läsning än vad som brukar erbjudas i traditionella torra guideböcker.

Anders Witt är också författare till handboken ”Husbil i Europa” samt reseboken ”Tyska avstickare”.

Anders Witt är också författare till handboken ”Husbil i Europa” samt reseboken ”Tyska avstickare”.


Klicka för större bild


Klicka för större bild


Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt