CampingSverige.se

23.5.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Ny camping under Into the Valley 2016

Under förra årets festival var det Östbjörka camping som huserade åt större delen av festivalbesökarna. Med sin gedigna dansbana, vackra ängar och röda stugor var Östbjörka en bedårande plats. Östbjörka låg några kilometer bort och det kunde bli en jobbig väg om man missat bussen hem på natten. I år slipper man det problemet när den nya platsen för campingen blir precis intill festivalområdet.

Into the Valley är en två dagars vibrerande installation i det gamla kalkstensbrottet Dalhalla utanför Rättvik.

Into the Valley är en två dagars vibrerande installation i det gamla kalkstensbrottet Dalhalla utanför Rättvik.


’Green Camp’ kallas den nya campingen under Into the Valley som kommer vara belägen 300-900 meter från festivalområdet, alltså nära gångavstånd. På så vis slipper man transporter och planering, utan kan enkelt ta sig mellan tältet och festivalområdet när som helst på dygnet. Denna campingyta kommer tillhandahålla både toaletter och food trucks för enklare matintag.

Förutom 'Green camp' finns även ytterligare två campingalternativ; Kartent och husvagnscamping. Båda dessa ligger precis invid festivalområdet. Kartentcampingen tillhandahåller tält gjorda i kartong. Man kan får alltså en campingplats och tält när man checkar in och behöver sedan inte bry sig om att plocka ner någonting när man lämnar festivalen. Detta är ett miljövänligt och hållbart alternativ för den som inte har ett eget tält. Husvagnscampingen tillåter både husvagn och husbil och både dusch och toaletter kommer att finnas här.

Förutom camping finns flera olika hotellalternativ i både Rättvik och Tällberg.

Fakta

Into the Valley är en två dagars vibrerande installation som belyser några utav de mest talangfulla artisterna inom den elektroniska musikscenen i det gamla kalkstensbrottet Dalhalla utanför Rättvik. Konceptet Into the Valley föddes genom en dröm om att skapa något spektakulärt, en hyllning till elektronisk musik såsom det aldrig hade hyllats i Sverige tidigare, på en plats som aldrig tidigare exponerats för liknande events. Drömmen blev till verklighet under sommaren 2015 och kommer åter att besannas den 29-30 juli 2016 när Into the Valley går av stapeln för andra gången.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt