Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.8.16

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Ny helintegrerad husbil i Classicserien

Nya i740 LGB är en av Kabes stora husbilsnyheter för 2017. En modern och flexibel husbil till ett konkurrenskraftigt pris. Intresset är också stort för nya i860, en fullutrustad bil med tandemaxel och en totallängd på 8,6 meter.

Nya Kabe Travel Master i740 LGB är helintegrerad och väger 3500 kg.

Nya Kabe Travel Master i740 LGB är helintegrerad och väger 3500 kg.


Nya helintegrerade i740 LGB har en ljus och öppen planlösning med två förhöjda långbäddar över ett stort lastutrymme och ett L‐format kök. I bodelens främre del finns en tvåsittssoffa med bältade platser som tillsammans med förarhyttens svängbara stolar bildar en sittgrupp kring ett fristående pelarbord. Precis som övriga helintegrerade modeller finns en nedsänkbar taksäng över sittgruppen (tillval), diskret infälld i taket.
– Totalvikten är på 3500 kilo och bilen blir därför ett välkommet alternativ till våra större och lite tyngre helintegrerade bilar, berättar Peter Carenborn, vd på Kabe.
Classic‐serien har en något bantad utrustningslista, men har ändå vad som behövs för ett aktivt användande hela året, även vintertid.
– Classic i740 är ett bra alternativ för alla som vill ha en modern och flexibel husbil till ett konkurrenskraftigt pris, säger Peter.

Nya fullutrustade i860 är byggd på tandemaxel och har en totallängd på 8,6 meter.

Nya fullutrustade i860 är byggd på tandemaxel och har en totallängd på 8,6 meter.


Nya i860

Nya i860 är en fullutrustad helintegrerad husbil med tandemaxel och en totallängd på 8,6 meter. Den finns i två planlösningar; i860 LGB som har två långbäddar och i860 QB med en Queen Sizebädd längst bak i bilen. Båda varianterna har separat dusch och toalettutrymme på varsin sida av mittgången och vinkelkök. Sittgruppen består av en L‐formad soffa och förarhyttens fåtöljer kan vändas mot ett vridbart pelarbord. Även i i860 finns en nedsänkbar taksäng över sittgruppen, diskret infälld i taket. Även sittgruppen kan bäddas ner.

Alla Kabes husbilar har L‐soffa i sittdelen.

Alla Kabes husbilar har L‐soffa i sittdelen.


Flaggskeppet Imperial i910

Kabe har nu ett program med helintegrerade bilar i längderna 7,4 m, 7,6 m, 8,1 m och 8,6 m. Samtidigt genomförs en uppgradering av i910‐modellen, som från och med modellåret 2017 får benämningen Imperial i910 och blir en del av KABEs riktigt exklusiva premiumutbud som redan finns på husvagnssidan.
– Imperial i910 är vårt verkliga flaggskepp med massor av extra utrustning som inte går att få i de övriga modellerna, berättar Peter Carenborn.
Nya Imperial i910 är bland annat försedd med manöverpanelen Kabe Smart D Remote som styr alla funktioner i husbilen och som också kan fjärrstyras via mobiltelefonen. Den har ett kraftfullt ljudsystem, wi‐fi och är självförsörjande på el via solcellssystem med inverter och dubbla batterier.

Många interiöra förändringar i Classic-serien.

Många interiöra förändringar i Classic-serien.


Interiöra förändringar

Inredningen tillverkas i Kabes egen snickerifabrik i Tenhult. I år får Classic‐bilarna en ny praktisk laminatskiva i köket, övriga modellserier har försetts med en högblank vit folie på överskåpsluckor och porslinsskåp. Den nya upphängningslisten under porslinsskåpen i köken har två krokar för redskap. Dinetten i alla modellserierna har en L‐formad soffa med ett vridbart pelarbord. Med slide‐out‐funktion på soffan vid bältesplatsen kan man på ett enkelt sätt reglera lutningen på sitt‐ och ryggdynan.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt