CampingSverige.se

17.9.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Ny rekordmässa för Bergholm

Succén fortsätter. Allt fler svenskar köper husvagn eller husbil.
– Vi upplever en otrolig efterfrågan och har slagit nytt rekord, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm, efter årets mässa Elmia Husvagn Husbil.
– Totalt sålde vi 176 fordon i montern, en ökning med 42 procent från förra året.

- Vi upplever en otrolig efterfrågan och har slagit nytt rekord, säger Patrik Jonsson (t v), försäljningschef på Bergholm.

- Vi upplever en otrolig efterfrågan och har slagit nytt rekord, säger Patrik Jonsson (t v), försäljningschef på Bergholm.
Fotograf: Bergholm


Under mässans fem dagar har modellerna för 2017 paketerats och presenterats för nyfikna besökare och potentiella köpare.
– En trend vi tydligt märkt är att fler än tidigare som kommit hit är sådana som funderar på att köpa sin första husvagn eller husbil, säger Patrik Jonsson.

I fjol sålde Bergholm 124 enheter under mässan. Årets siffra uppgår till 176, och innebär en ökning med 42 procent.
– Det är självklart en stor framgång för oss och våra fantastiska återförsäljare. Men vi är lika stolta över att, precis som förra året, kunna skänka 1 000 kronor för varje såld husbil och husvagn till Rädda Barnen, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.
Organisationen får därmed ett tillskott på 176 000 kronor till sitt arbete för barns rättigheter världen över.

Morelo imponerade i Bergholm - montern.

Morelo imponerade i Bergholm - montern.
Fotograf: Morelo


Bra bredd i sortimentet

Med sin monter på 4 000 kvadratmeter var det värmländska familjeföretaget en av mässans största utställare i en bransch, som hittills i år har ökat försäljningen med 34 procent för husbilar och 13 procent för husvagnar. Att kunna erbjuda en husvagn eller husbil för alla behov – det ser Bergholm som hemligheten bakom succén på årets Husvagn Husbil.
– Vår styrka är utan tvekan den bredd vi har i vårt sortiment. Från nya, miljövänliga och innovativa lättviktsvagnen Knaus Travelino till exklusiva Morelo Empire Liner.
– Det har varit fullt inne i den sistnämnda från tidig morgon till sen kväll, fortsätter Patrik Jonsson.

Enheten som stuckit ut mest är annars Südwind Scandinavian Selection, en vagn som är anpassad och byggd efter skandinaviska väderförhållanden med allt vad det innebär.
– Även om försäljningen av husbilar ökat mest senaste åren är känslan av att intresset för husvagnar varit större än på fler år i samband med mässan, avslutar Patrik Jonsson.

Fakta Bergholm

Familjeföretaget Bergholm grundades 1992 i Kristinehamn där huvudkontor, reservdelslager och serviceverkstad är belägna än idag. Företaget importerar husvagnar och husbilar från några av de största märkena inom branschen och omsätter ca 300MKR. Produkterna säljs via 28 återförsäljare runt om i Sverige.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt