Husbil365

CampingSverige.se

15.12.14

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Ny tjänst för julstressade biltrafikanter

Sju av tio kör för fort i trafiken. En ny tjänst från Dina Försäkringar ska ge julstressade biltrafikanter en lugnare resa.

Klicka för större bild


– Vi vill lägga fokus på att man kommer fram till julbordet, inte när. Om man vet hur lång tid en bilresa minst borde ta, är det lättare att förbereda sig och behålla lugnet längs hela vägen. Dina Restider gör det även möjligt att skriva under ett löfte - så att du kan lova de som väntar att resan kommer att ta den tid som krävs. Vi försöker hela tiden underlätta och förbättra vardagen för människor och den här tjänsten är en del i det arbetet, säger Paula Fagerlund, Kommunikations- och webbchef, på Dina Försäkring AB.

Paula Fagerlund, Kommunikations- och webbchef, på Dina Försäkring AB.

Paula Fagerlund, Kommunikations- och webbchef, på Dina Försäkring AB.


Tidsplanera

restider.dina.se kan de som ska ut och åka i jultrafiken få hjälp att tidsplanera sin bilresa under bättre förutsättningar. Tjänsten tittar på en rad olika faktorer i kombination, såsom trafikhistorik, vägbyggen och väder för att beräkna hur lång tid bilresan minst ska ta.
– Julen är en period på året då det är mycket rörelse på vägarna runt om i hela landet. I jultrafiken råder helt andra förutsättningar än vad många annars är vana vid och då är det extra viktigt att vara väl förberedd innan bilfärden, säger Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Trafikverket.

Om webbtjänsten: Tjänsten är lätt att använda både i dator, mobil och på surfplatta.
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 14 - 16 november 2014 har sammanlagt 2013 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år eller äldre i Sverige.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt