Kama Fritid

CampingSverige.se

4.3.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: Kabe
Dela
 

Nyhet: Kabe Classic 600 för aktiva barnfamiljer!

Nu presenterar Kabe ytterligare en husvagnsnyhet i den uppskattade Classicserien. 600 GDL är en husvagn med en helt ny planlösning som har utvecklats speciellt med tanke på de unga familjernas behov.

Klicka för större bild


Precis som den lite större 660‐modellen har Classic 600 en separat barnkammare i vagnens bakre del som kan avdelas från övriga utrymmen med ett draperi. Den längsgående våningssängen har två bäddar, men kan även beställas som trevåningssäng. Här kan de yngsta barnen somna ostört och på dagtid fungerar den stabilt byggda våningssängen som mysig lekhörna eller som en avskild plats för familjens bokslukare eller datorspelare.

Klicka för större bild


Badrumskomfort

I barnkammardelen finns två rymliga garderobsutrymmen med plats för familjens kläder och barnens egna leksaker och prylar. Det ena skåpet är inrett med breda hyllor, det andra har en klädstång och fungerar även som praktiskt torkskåp.

Även i husvagnens kompakta miljö går det att skapa ett badrum med hög komfort. Utrymmet i nya Classic 600 har ett hörnplacerat tvättställ med en kran som också fungerar som utdragbar handdusch. Badrummets plastgolv är utformat som ett duschkar med golvbrunn.

Toaletten är vridbar och spolas med en enkel knapptryckning. Tömningen av toalettkassetten sker utifrån. Badrummet har en ljus och fräsch ton, med vita väggar, vitt handfat och toalett. Bakom spegelskåpets och underskåpets luckor döljer sig hyllor för förvaring.

Klicka för större bild


Köket mitt i vagnen

Nya Classic 600 har en totallängd på 811 cm och King Size‐bredd 250 cm. Med hjälp av en genomtänkt planlösning har Kabe skapat en smidig och funktionell husvagn som passar många barnfamiljers önskemål. Köksdelen är centralt placerad, mitt i vagnen. Här finns en U‐soffa längs långväggen och ett bord. Mittemot, på dörrsidan, hittar vi det moderna och välutrustade köket.

Köket har trelågig gasolspis, köksfläkt, arbetsbänk med nedsänkt diskho och engreppsblandare samt ett 122 liters kylskåp med köldfack och pianoblank front. Skåpen har gott om förvaringsutrymmen och alla utdragslådor är självstängande. Den trelågiga spisen är formad på bredden och ger bra utrymme för utstickande handtag och större kastruller.

Klicka för större bild


Praktiska lösningar

Föräldrarnas sovutrymme med dubbelsäng finns längst fram i husvagnen. Vid sängens fotända finns ett lågbyggt skåp som kan användas som TV‐bänk eller som allmän avställningsyta innanför dörren. Hela den främre sovrumsdelen är inredd med överskåp för förvaring.

Classic 600 har många praktiska lösningar och funktioner som underlättar husvagnslivet för en rörlig och aktiv barnfamilj. I ett särskilt skåp döljer sig till exempel en in‐ och utfällbar TV‐arm som gör det möjligt att titta på film och barnprogram både från soffan och från barnkammarens våningssängar.

Myggnätsdörr och tonade fönster med steglöst myggnät och mörkläggningsgardin tillhör standardutrustningen liksom skidfacket med en utvändigt låsbar lucka.

Klicka för större bild


Mindre utrustning, samma kvalitet

Kabes Classic‐serie har en något kortare utrustningslista än Kabes övriga fyra modellserier, men det är ändå mycket som ingår. Det görs heller inga avsteg från Kabes krav på kvalitet och säkerhet.

Kabes produktion sker alltid i den egna fabriken i Tenhult. Alla husvagnar byggs på helgalvaniserade stålprofilchassin från Al‐Ko och är utrustade med en krängningshämmande friktionskoppling. Kabes värme‐ och ventilationssystem med vattenburna golvvärme och Kabes egenutvecklade och fuktsäkra väggkonstruktion, iWall, finns även i Classicvagnarna. I slutet av mars finns nya Classic 600 hos flera av Kabes återförsäljare runtom i landet.

Klicka för större bild


Fakta Kabe Classic 600 GDL:

Totallängd: 811 cm
Totalhöjd: 264 cm
Karosslängd: 681 cm
Karosslängd invändigt: 600 cm
Höjd invändigt: 196 cm
Bredd invändigt: 235 cm
Bostadsyta KS: 14,1 m2
Dubbelsäng fram: 196 x 140/118 cm
Tvåvåningssäng, bak: 2 x 196 x 87 cm

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt