CampingSverige.se

18.10.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Österrike: Sportcamp Woferlgut i Zell Am See – en av Österrikes bästa vintercampingplatser

Vintercamping i Österrike bjuder på både avkoppling, skidåkning, snölek och ordnade förhållande. Sportcamp Woferlgut i Zell am See är en av Österrikes bästa vintercampingplatser. Fem stjärnor talar sitt tydliga språk.

Sportcamp Woferlgut i Zell Am See

Sportcamp Woferlgut i Zell Am See


Campingplats som har allt

Campingplatsen Sportcamp Woferlgut ligger i Zell am See-Kaprun och Hohe Tauern National Park. Det är en ytterst modern campingplats med stor huvudbyggnad med hotellrum och familjerestaurang. Campingplatsen har också en egen stormarknad , wellness, babypool och Internet. Faciliteterna är toppmoderna, uppvärmda och fantastiskt rena. Även om det är en stor camping bor man aldrig särskilt långt ifrån de tre stora facilitetsbyggnaderna.

Sportcamp Woferlgut ligger i Zell am See och är en av världens bästa vintercampingplats

Sportcamp Woferlgut ligger i Zell am See och är en av världens bästa vintercampingplats


Bo som du vill

På campingplatsen blir det trivsamt både inne i husvagnen och ute i förtältet. Här kan man få både ström och gas, så värme behöver man inte vara utan. Gästernas boendeform varierar. Antingen kommer de i egna husvagnar eller husbilar, eller så bor de i hyrda husvagnar som redan står här på platsen.

Har man vänner eller familj med som inte får plats i husvagnen, finns det fina hotellrum att hyra i huvudbyggnaden.

Skidbussen utanför campingplatsen tar en direkte till alpinområdet

Skidbussen utanför campingplatsen tar en direkte till alpinområdet


Skidor och vinterlek

De allra flesta kommer hit för att åka skidor, men det finns också mycket annat att göra här. Skidbussen till alpinområdet stannar precis utanför dörren och tar dig direkt till liftarna.
Det enda minuset är möjligen avståndet till just skidområdet. Det ligger nästan fem kilometer bort och därför måste man ta egen bil eller åka buss varje dag. Det finns dock skidförvaring att hyra vid pisterna så att man inte behöver släpa sådant varje dag.

Längdskidåkning kan man också ägna sig åt, spåren börjar precis utanför campingplatsen.

På campingplatsen har man det bra både ute och inne

På campingplatsen har man det bra både ute och inne


Sysslor på själva campingplatsen

Campingplatsen har både lekrum och uppehållsrum, så det finns massor av möjligheter att leka och umgås. Restaurangen är också mycket barnvänlig. Vintercamping handlar även om att koppla av och njuta av naturen som finns runt omkring. Barnen vältrar sig i de stora snöhögarna, som ju så ofta lyser med sin frånvaro därhemma. De kan leka i timmar och blir härligt trötta på kvällarna.

Många väljer att fira jul och nyår på campingplatsen

Många väljer att fira jul och nyår på campingplatsen


Jul- och nyårsfirande på Sportcamp Woferlgut

Många tror att vintercamping är kallt, men det gäller bara när man befinner sig utomhus. Campingplatsen Sportcamp Woferlgut är lätt att ta sig till eftersom det är motorväg i stort sett hela vägen dit. Under högtider som jul och nyår är campingplatsen proppfull så tänker man resa dit då kan det rekommenderas att boka plats i förväg.

Kontakta campingplatsen för att höra närmare om möjligheterna för att ha din husvagn stående på platsen under en hel säsong. Det är det en del skandinaver som har.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt