CampingSverige.se

Husvagnar
Forum - Husvagnar - Lastvikter bluff-båg?
Användare
Brugeren er slettet
Skrivet: 2014-10-15 09:57:45

Lastvikter bluff-båg?

Vi har just försökt köpa ny husvagn, men då jag är misstänksam blev det inget av denna gång. Jag bad firman väga sin demovagn som den var tom utan vare sig gas eller batteri och vatten. Den visade sig då väga det som angivits med gas, vatten och batteri dvs 90kg för mycket. Då föll även tillverkarens två lägsta totalvikter.
Vi som köpare bör kräva att få häva köpet om vagnarna väger säg mer än 10kg över angiven tjänstevikt. Ingen tillverkare anger sina vikter i broschyrer eller på webben varför? Vad ingår i tjänstevikten? Tänk på att för släpvagnar får tjänstevikten variera +-5% och jag tror tyvärr inte någon ligger under utan nog på max+. Vilket är katastrof för en husvagn.
Det är nu pågång någon ändring av reglerna enligt transportstyrelsen, om det ändrar det största felet att tillverkarna har en marginal på +-5% vet jag inte.
När ni skall köpa ny husvagn, kräv att få garanterad vikt med vågkvitto vid leverans annars kan ni få en mycket obehaglig överaskning. Säger säljaren att detta är omöjlig SKIPPA KÖPET!
Svar
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt