CampingSverige.se

Tältcamping
Forum - Tältcamping - Första köp av familjetält
Användare
StefanL
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2015-04-03 17:24:27

Första köp av familjetält

Hej!
Jag är ny här på forumet.
Som familj har vi tänkt köpa vårt första familjetält till sommaren.
Jag har tittat runt en del på olika siter, läst en del, kollat filmer på Youtube om olika tält m.m.

Vi har tänkt oss ett tält med ståhöjd, 4-5 pers. Det gör att de tält som North Face, Fjällräven, Hilleberg m.fl. har i sitt sortiment inte har den typ av tält vi tänkt oss.

Jag har istället tittat på Robens, Easy Camp och Outwell. Problemet är då att jag inte hittat en enda fysisk butik som har visningsexemplar som man kan se och ta på.

Jag behöver därför andras hjälp.
Finns du där ute som har erfarenhet av familjetält med ståhöjd?
Vad ska jag tänka på? Vad ska jag undvika?

Det jag mest funderar kring är vilka tält som är av dålig kvalité samt vilka material som är bäst vad gäller hållbarhet och att hålla väta ute.

Jag vore tacksam för konstruktiva svar.
Svar
Compass
Ny medlem
Inlägg: 6
Skrivet: 2015-05-18 12:22:03
Se mitt PM Stefan L

någon som behöver hjälp med tält har en hel del erfarenhet av tält.
tveka ej att hojat
Pierina
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2015-06-03 22:57:53
Hej!
Ville bara säga att jag letar efter ung samma sak, stort tält för 5-6 personer med två "separata sovrum" och separat stort "vardagsrum" framtill. Jag har fastnat för Outwell Biscayne 6 men kan heller inte se var jag kan köpa det.. och skulle gärna ha en butik att gå till för att fråga om alternativ.. men på Stadium och Teamsportia etc verkar de bara ha mindre och sämre tält?!¨
//Camilla
Equinoxe
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2015-08-09 19:05:49
Hej.
Jag köpte ett Outwell Nevada M som vårt första familjetält. Jag är mycket nöjd med det. Mina krav var att "sovrummen" ska vara bredvid varandra eftersom vi har små barn och även att man kan ta undan mellanväggen. Jag beställde även en extra, mjuk, matta till "vardagsrummet". Anledningen till valet av just Outwell var just mattan och möjlighet att eventuellt beställa förlängning eller "altantak" till den. Dessutom tyckte jag om konceptet med att allt redan är monterat/fastsytt såsom golv och innertält. Det är alltså bara att sätta i pinnarna, sträcka ut tältet, i med pinnar och sätt fast linorna. Sedan är allt klart. Man behöver aldrig sätta upp golvet och innertältet separat efter själva tältresningen.
Angående fysisk butik så tror jag det ska finnas utställning på Outwells tält i Tenhult. Jag kollade mycket på Youtube för att bilda mig en uppfattning.
Vi har tidigare hyrt husvagn med familjen och jag måste säga att tältlivet är betydligt rymligare. I husvagnen måste man alltid tänka på att vara ur vägen när någon ska gå förbi inne i vagnen. 5-personerstältet är ju riktigt stort. Under dagtid i sovdelen så brukar vi stapla luftmadrasserna på varandra och då blir även sovrummet ett stort uppehållsrum.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt