Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.12.05

Av: Pressemeddelande Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Campingen i Sverige växte under 2005

Svensk camping nådde 16,4 miljoner gästnätter under säsongen 2005. Det är en ökning med cirka 5 procent jämfört med 2004.

Klicka för större bild


Camping är en bransch i stark tillväxt. Det visar den officiella statistiken för svensk camping som SCR och Turistdelegationen presenterar idag. Antalet gästnätter ökar under perioden 2004-09-01 till 2005-08-31 med ca 800 000 till totalt 16 434 710 st. Trots en något ostadig svensk sommar fortsätter campingen därmed utvecklas positivt. Andelen utländska övernattningar var 21 procent. De inhemska övernattningarna ökade med 7 procent. Tyskland ökar mest med nästan 11 procent. Husvagn utgör fortfarande den största boendeformen med 72 procent av gästnätterna. Årets totalsiffror är de näst bästa i campingens historia.

kom tillväxten står många år av regelbundna investeringar. SCR:s medlemmar, vilka står för cirka 80 procent av campingutbudet i Sverige, har investerat över en miljard kr i sina anläggningar de senaste 5 åren. Det rör sig om kapacitetsinvesteringar i till exempel semesterstugor och om investeringar i aktiviteter och service.

-Bland våra medlemmar finns en investeringsvilja och entreprenörsanda som betyder mycket för branschen, och för Sverige som turistland. Idag finns allt från snabb och billig övernattning till stora semesteranläggningar med hög komfort och mängder med aktiviteter. Ett resultat av den här utvecklingen är att vi nu kan ta del av positiva siffror även när vädret inte är med oss. Det är mycket tillfredställande och vi satsar ytterligare inför 2006, bland annat med ett gemensamt bokningssystem som ska underlätta för våra gäster, Lars Isacson VD, SCR.

Läs mer här: www.scr.se

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt