Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

1.5.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Campingsemester i husvagn

Husvagnen är för många symbolen för camping, men husvagn är ett brett begrepp och det finns många olika varianter. Gemensamt för alla husvagnar är att de hakas på en bil och fungerar som ett transportabelt minihem.

Husvagnar finns i många olika varianter

Husvagnar finns i många olika varianter


Jämfört med tält och tältvagn är husvagnen perfekt om du inte har lust att sätta upp tältet varje gång du skall stanna för natten. Beroende på storlek och layout rymmer husvagnar alla de rum man har där hemma. Det vill säga, kök, badrum, vardagsrum, sovrum och barnkammare. Det finns sängar, toalett, spis, kylskåp och rinnande varmt och kallt vatten.

Husvagnar är indelade i olika kategorier:
Egoistvagnar är den term som används för husvagnar avsedda för två vuxna. De har oftast fast dubbelsäng, eller enkelsängar.
Kojvagnar är för familjer med barn.
Resevagnar och vagnar med höj- och sänkbara tak är små, lätta husvagnar som tar sig fram var som helst. Helårsvagnar däremot är byggda för användning året runt, även för det tuffaste vinterväder, så de är något mer omständliga att flytta runt.

Det kan ta tid att hitta fram till rätt husvagn då det finns så otroligt många olika typer, men övning ger färdighet. Om man har möjlighet så prova så många som möjligt innan du köper genom att antingen hyra eller låna. Innan man köper bör man framför allt bestämma sig för om man primärt kommer att ligga still på en och samma plats eller flytta runt. Ju mer man önskar köra från plats till plats desto mer bör man vara uppmärksam på hur mycket saker man vill släpa runt på. Stora husvagnar, som står fast på en plats, kan man lättare inreda som små luxuösa sommarhus – dock med minimalt underhåll. Små husvagnar kan komma fram var som helst och med dem kommer man i högre grad att få uppleva den optimala friheten. Husvagnar har i motsats till husbilar också en fördel, att den kan kopplas av så man kan lämna vagnen på platsen och få rörelsefrihet att utforska omgivningarna.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt