CampingSverige.se

1.5.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Allt om invändig utrustning på campingsemestern

Den invändiga utrustningen består till stor del av personliga ägodelar och köksutrustning.

Rätt utrustning bidrar till att hela familjen får en bra campingupplevelse

Rätt utrustning bidrar till att hela familjen får en bra campingupplevelse


Finns det toalett i vagnen skall man komma ihåg toalettvätskan. Vätskan, som finns i flera olika varianter är kemisk och har den viktiga funktionen att lösa upp toalettinnehållet innan det hälls ut. Vätskan hälls direkt i toalettstolen. Doseringen är olika beroende på vilket märke man använder sig av. Vätskan fås både flytande och i tablettform och kan köpas hos alla campingförsäljare. Följ anvisningarna.

Eftersom toalettinnehållet är kemiskt får det endast tömmas på anvisade ställen på campingplatser och vissa tankstationer, ALDRIG i en vanlig toalett eller ute i naturen. Har toaletten separat sköljtank finns det också kemisk vätska till det. Det får endast användas till toalettsköljvatten och får aldrig användas i husvagnens eller husbilens vanliga färskvattenstank. Använder vagnen toalettsköljvatten från en och samma färskvattenstank får den kemiska vätskan inte användas. Det är ytterst osunt och skadliggörande.

Golvvärme i vagnen har hög prioritet hos många

Golvvärme i vagnen har hög prioritet hos många


Extra utrustning för invändigt bruk

Golvvärme/mattor:
Campar man under de kallare månaderna och under vintern, kan golvvärme och golvmattor rekommenderas. De ger otrolig komfort att vara varm om fötterna. Elektrisk golvvärme är lätt att eftermontera. Kolla med försäljaren.
(Se även avsnittet om Vintercamping: www.campingsverige.se).

Aircondition/klimatanläggning:
Går campingturen ofta söderut till värmen kan aircondition eller en klimatanläggning rekommenderas. Det finns flera olika system som antingen kan monteras i taket eller stå på golvet, viktmässigt föredras golvet, men det beror mycket på hur husvagnen är konstruerad för övrigt. Kolla med campingförsäljaren.

Gaslarm:
Det blir mer och mer vanligt att gaslarm monteras i husvagnar och husbilar. Det är en smakfråga om man tycker att det är en nödvändighet. Larmet reagerar allt efter modell på bedövande gaser, utsläpp från gasbehållarna i vagnen, brand, rök- och rörelser vid inbrott. Är man inte hemma kan vissa system sända sms till din mobiltelefon när larmet går.

Spårningssystem:
Spårningssystem används mycket i bilbranschen, men kan också monteras i husvagnar och husbilar på så vis att dessa kan spåras om tjuven har varit framme. Spårningen kan följas på Internet och sker via ett komplext system där GPS-, GSM- och UHF- systemen arbetar tillsammans.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt