Husbil365

CampingSverige.se

30.5.14

Dela
 

Camping med barnen

Att campa som familj är en tradition som aldrig verkar gå ur mode. Den friska luften, lägereldar och långa promenader är en upplevelse utan jämförelse. Problemet är att moderna barn ibland är lite mindre entusiastiska än barn var förr.

Klicka för större bild


Den datoriserade livsstilen har smugit sig in hos människor i alla åldrar. Barn har en bättre förståelse för teknik, spel och kommunikation än någonsin tidigare. Camping är en paus från allt detta, en flykt till naturen. Frågan är bara, hur ska man övertyga barnen?

Konst och hantverk

Fingermåla, klippa och klistra och göra egna smycken kan vara stökiga aktiviteter. Många golv och mattor har blivit permanent förstörda av färg eller lim. Ute på landet däremot finns det inget som heter röra. Leta efter en fin plan yta och packa upp alla målargrejer och dylikt. Barnen kommer att älska friheten att kunna stöka och du slipper städa upp efteråt. Låt dem springa runt och samla kottar, kvistar och blommor att dekorera med. Att göra egna T-shirttryck är en särskilt rolig aktivitet. Barnen kan sedan bära sin konst under semestern. Skriv deras namn på ryggen som på en fotbollströja, med deras ålder som siffran och de kommer garanterat att älska det.

Klicka för större bild


Besök sevärdheter

Barn älskar i hemlighet museer, upplevelseattraktioner, återskapade medeltida byar och liknande. De kommer att gnälla först, gråta i bilen och stampa fötterna vid ingången, men de kommer att ha roligt när de väl kommer igång. Världen är en stor plats och det finns mycket att se. Sök efter destinationer och turistmål runt den plats ni valt att åka till. Vi har så lite tid att njuta av sommaren, så passa på att åka ut och se några av alla de intressanta saker världen har att erbjuda.

Klicka för större bild


Ge efter, bara lite

Ta med en surfplatta och håll den gömd under dagen. Om barnen inte kan sova de första nätterna och de har varit särskilt duktiga och förtjänar en välförtjänt behandling, kan du ta fram surfplattan och låta dem spela lite Frukt Ninja eller Angry Birds en stund innan sängdags. När barnen sen har lagt sig för natten och vinet har öppnats så kan du sno den för lite egen tid på Jackpotcity.org. Du kan också använda Skype att kontakta vänner och familj, publicera bilder på Facebook eller boka biljetter till morgondagens nästa roliga äventyr.

Klicka för större bild


Att hjälpas åt

Efter en lyckad och upplevelserik semester så är det dags att packa. Och varför skulle inte barnen hjälpa till? Camping handlar inte bara om nöje och äventyr, det är också ett bra sätt att lära dina barn praktiska färdigheter. Grytor behöver diskas, tält behövs packas upp och skräp ska kastas. Barnen kommer att älska att vara med och så länge dina instruktioner är tydliga och koncisa, kommer jobbet att ta halva tiden.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt