CampingSverige.se

15.11.15

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Längdskidspåren öppna i Orsa

Nu öppnar Orsa Grönklitt sina längdspår för säsongen. Nytt för i år är särskilda träningspass tillsammans med erfarna elitåkare som dessutom kan filmas för att ytterligare kunna slipa på tekniken. Ett nytt modulsystem gör det också lätt att skapa sitt eget träningsläger.

ORsa har en kombination av nytillverkad konstsnö och sparad natursnö i spåren.

ORsa har en kombination av nytillverkad konstsnö och sparad natursnö i spåren.


– För den hängivna längdskidåkaren har vi nu en anläggning som är svår att motstå och detta bara några timmar från Mälardalen, säger Daniel Mäkinen, marknadschef för Grönklittsgruppen.

Orsa Grönklitt är känt som snösäkert med en lång säsong – och nu kan längdentusiasterna andas ut för redan till helgen öppnar första slingan på skidstadion. Redan för två veckor sedan öppnade Längdcentrum, skidbutiken på stadion med fokus på enbart längdåkning. Orsa Grönklitt blir därmed den sydligaste anläggningen i Sverige som öppnar så här tidigt.

Det blir en kombination av nytillverkad konstsnö och sparad natursnö i spåren. Snökanonsystemet är redo i både backar och spår och går igång så snart kylan kommer. Hela8 000 kubikmeter sparad snö har legat och väntat under ett tjockt barktäcke sedan i vintras för att säsongen ska kunna öppna redan i november.

Bäst på längden

Orsa Grönklitt tog redan förra året täten som en av landets främsta längdskidanläggning genom samarbetet med Lager 157 Ski Team, ett nytt längdcentrum och tydligare fokus på längdåkningen. I år tar anläggning ännu ett steg i sin satsning på längdskidåkning. Det kommer att erbjudas annorlunda teknik- och träningspass tillsammans med erfarna och aktiva tävlingsåkare. För en hundralapp extra går det att få hjälp att filma sin åkning för att på så vis kunna utvärdera och finslipa sin teknik. Ett nytt modulsystem gör det möjligt att enkelt bygga sitt eget träningsläger och mixa tuffa pass med lättsam samvaro efter tycke och smak.

– Intresset för längdåkning är rekordstort och vi har med den här satsningen en av landets absolut vassaste anläggning för längdskidentusiaster, säger Daniel Mäkinen.

Orsa Grönklitt är en skidanläggning inom Grönklittsgruppen med 23 nedfarter, 13 liftar, 80 kilometer längdspår. 3500 bäddar, Limbygården, Orsa Rovdjurspark, konferensmöjligheter, skidshop, skidhyra, aktiviteter, restauranger och toppstuga.

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt