Husbil365

CampingSverige.se

8.8.17

Av: Jonas Danielsson
Dela
 

Bästa semesterspelen

Sällskapsspel ett skönt sätt att spendera tid tillsammans på semestern. Att spela brädspel i trånga utrymmen kan ibland vara svårt. Men det finns alternativ som funkar alldeles utmärkt. Här visar vi några av dem.

Cortex Challenge.

Cortex Challenge.


Cortex Challenge

Betyg: 5
Ålder: 8+
Antal spelare: 2–6
Förlag: Enigma
Pris: 149kr

Spelidé: Utmanande hjärnspel som med hjälp av kort utmanar såväl logik, minne som känsel. Först som lyckas pussla ihop en hel hjärna är spelets segrare.

Så tyckte vi: Riktigt smart spel som i sitt lilla format faktiskt är förvånande omväxlande. Ett av de roligaste utmaningsspelen på riktigt länge. En solklar favorit som är lätt att spela med de flesta, förutom dåliga förlorare såklart. För här finns risk för prestigeångest.

När då då?

När då då?


När då då? Pocket

Betyg: 4
Ålder: 12+
Antal spelare: 2–8
Förlag: Egmont Kärnan
Pris: 105 kr

Spelidé: Upplägget är enkelt. Du ska försöka passa in händelser i kronologisk ordning. Först till fem kort ordnad i rätt tidslinje vinner.

Så tyckte vi: Du behöver inte huvudversionen av ”När då då?” för att spela de här pocketversionerna. Enkla regler gör det här till lättsamma spel att snabbt plocka fram och bara köra. Kräver väldigt lite plats.

Splash!

Splash!


Splash!

Betyg: 4
Ålder: 6+
Antal spelare: 2–6
Förlag: Lautapelit
Pris: 149 kr

Spelidé: Små klossar i olika färg och form ska staplas på varandra. Spelaren innan dig bestämmer vilken kloss du ska lägga. Den som river det lilla tornet ramlar i vattnet och stänker en poäng till spelaren som skickade klossen.

Så tyckte vi: Upplägget är rasande enkelt och det tar alla runt spelet oavsett ålder att förstå reglerna så fort första klossen är lagd. Snabbare än så här kommer du inte igång med ett spel. Att det dessutom är litet och lätt att ta med gör det perfekt just för semestern.

Pandemic: Reign of Cthulhu

Pandemic: Reign of Cthulhu


Pandemic: Reign of Cthulhu

Betyg: 5
Ålder: 14+
Antal spelare: 2–4
Förlag: Z-Man Games
Pris: 449kr

Spelidé: ”Pandemic”, ett av världens bästa samarbetsspel har fått en ny variant i den här monsterversionen där det gäller att tillsammans stänga portaler innan De Stora Äldre tar över världen.

Så tyckte vi: Lysande med ett spel som med sitt monstertema kanske också kan locka tonåringen till spelbordet. Samarbetsupplägget gör att man kan hjälpas åt utan att alla behöver kunna allt utantill. Rätt enkelt att lära sig men ändå det här testets mest komplicerade regler. Också det mest utrymmeskrävande spelet!


Jonas Danielsson.

Jonas Danielsson.


Om Jonas Danielsson:

Jag är en av deltagarna i Go´Kvälls Bokpanel om fredagarna och har arbetat i över 20 år med att leverera texter till bland annat Total Film, Moviezine, Folkbladet Västerbotten och Nöjesmagasinet City. Jag skriver i allmänhet om all slags kultur eller nöje och synnerhet om film. Jag är disputerad etnolog och avhandlingen "Skräckskönt" som handlar om skräckfilm och medieanvändning utkom på H:ström Text & Kultur 2006.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt