Housecar

CampingSverige.se

13.12.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Polar 2019: Jubileumsvagn med vinkelkök

Svenska Polar firar 55 år med spännande modellnyheter. Bland annat Polar Connect - en ny lösning för fjärrstyrning av vagnens funktioner - och två vagnar med innovativa planlösningar; jubileumsvagnen 590 CTH Customized med vinkelkök och 650 TDS BK med tvärställd dubbelsäng och barnkammare.

Den klassiska logotypen med isbjörnen, tecknad av lackeraren Ragnar Granqvist.

Den klassiska logotypen med isbjörnen, tecknad av lackeraren Ragnar Granqvist.


Doroteaföretaget Polar har en särskild plats i många husvagnsentusiasters hjärtan. Den klassiska logotypen med isbjörnen, tecknad av lackeraren Ragnar Granqvist, sitter på 46 000 husvagnar och Polar är därmed Sveriges genom tidernas mest sålda husvagn. Runt 80 procent av alla Polarvagnar som byggts sedan starten 1964 rullar fortfarande på vägarna. Dagens Polarvagnar har dock inget med nostalgi att göra, nu handlar det om modern teknologi och innovativa planlösningar för familjekonstellationer på 2010-talet.

Polar Connect är ett nytt system för fjärrstyrning av vagnen.

Polar Connect är ett nytt system för fjärrstyrning av vagnen.


Polar Connect

Årsmodellerna för 2019 har flera tekniska framsteg. Polar Connect ett nytt system för fjärrstyrning av vagnen.
– Med en app skapar du ett konto och styr bl a värme, kylskåp och belysning. Du kan kolla status på vagnen och hantera larmet, berättar Polars vd Tony Ekström.
Lösningen bygger på ett inbyggt SIM-kort som aktiveras automatiskt. Appen finns för iOS och Android.

Jubileumsvagnen 590 CTH Customized med vinkelkök.

Jubileumsvagnen 590 CTH Customized med vinkelkök.


Uppvärmt avlopp

Alla Polarvagnar av 2019 års modell har uppvärmt avlopp. Absorbtionskylskåp är standard, men nu finns även kompressorkylskåp som tillval. Kompressorn drivs med el, ger effektivare kyla och drar mindre energi. Alla Polarvagnar med TR-planlösning (bakre toalett) har från och med 2019 en Paxfläkt monterad. Pax är svensktillverkad, driftsäker och tyst. Golvvärmesystemet har nu en kulventil så att det varma vattnet fördelas jämnare över hela golvet.

Nya 650 TDS BK har tvärställd dubbelsäng och barnkammare.

Nya 650 TDS BK har tvärställd dubbelsäng och barnkammare.


Jubileumsvagn

Polar firar sitt 55-årsjubileum med en specialversion av 590 CTH Customized. Vagnen har inbyggt vinkelkök vilket förhöjer både funktion och utseende. Dessutom finns flera nya planlösningar, bl a 650 TDS BK med tvärställd dubbelsäng och barnkammare.
– Det är en unik lösning som inget annat märke har, säger Tony Ekström.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt