CampingSverige.se

17.10.12

Av: Lasse Løndahl Henriksen
Dela
 

Polargruppen: Husvagns- och husbilsjättar växer genom förvärv

Polargruppen, ägare av Polar och Solifer, och Östgöta Camping går samman. Polargruppen förvärvar en stor del i Östgöta Camping Holding, Sveriges största leverantör av fritidsfordon. Östgöta Campings grundare, familjen Ekman, kommer fortsätta att driva företaget operativt och även kvarstå som aktieägare.

Läs mer om vagner & utrustning här

Klicka för större bild


Inspirerande att få Polargruppen som delägare

‐ Med vårt förvärv i Östgöta Camping får vi ett komplett produktutbud att erbjuda våra återförsäljare, säger Mikael Engström, VD för Polargruppen. På Polargruppen är vi mycket stolta över att få möjligheten att samarbeta med Östgöta Camping, tillsammans kommer vi att bli en stark spelare på den svenska husvagns- och husbilsmarknaden, fortsätter han.

Östgöta Camping-gruppen som etablerades redan 1969 är en välskött koncern med försäljningsställen i Mantorp och Svedala. Företaget är även exklusiv generalagent för Bürstner husbilar och husvagnar, Niesmann+Bischoff husbilar och Movera tillbehör. 2011 hade företaget en omsättning på nära en halv miljard kronor och ca 1000 sålda fritidsfordon. Nu hoppas bägge parter på flera synergieffekter.

‐ Det är kul och inspirerande att få Polargruppen som delägare. De tillför både kompetens och erfarenhet som kommer att vara värdefull för företagets framtida expansion, säger Torgny, Rolf och Conny Ekman, delägare i Östgöta Camping.

Premiärvisning i Mantorp

Polargruppen som sedan december 2011 är svenskägt är tillverkare av Polar och Solifer husvagnar, husbilar och campers samt även generalagent för T.E.C. husvagnar i Sverige, Norge och Finland.

­‐ Det är roligt att både Solifer och Polar är tillbaka i huset igen, säger Per Landström, VD för distributionsdelen i Östgöta Camping. För något årtionde sedan var vi en av Sveriges största Solifer- och Polarhandlare, så det känns riktigt bra att vi nu kommer sälja dessa båda starka varumärken igen. Redan helgen den 26-28 oktober kommer vi att ha stor premiärvisning i Mantorp, tillägger han.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt