Solhem Husbil

CampingSverige.se

26.8.14

Av: Leif Berglund
Dela
 

Premium för Hymers B-klass

Hymer satsar på ett säkert kort i år, nämligen en uppgraderad variant av företagets storsäljare – B-klass. På Stora Nolia var det Sverigepremiär för PremiumLine som är den nya toppserien i Hymers B-klass.

”Gourmetkök” kallar Hymer köksavdelningen i PremiumLine.

”Gourmetkök” kallar Hymer köksavdelningen i PremiumLine.


Att Hymer lanserar ytterligare en serie bilar i B-klassen är inte förvånande. Ända sedan introduktionen av B-klassen 1981 har denna varit en framgångssaga. Totalt har nu över 55 000 fordon byggts av B-klass och modellen har ett flertal gånger utsetts till bästa husbil av läsarna till den tyska branschtidningen Promobil.

PremiumLine blir nu klassen toppmodellserie med sju planlösningsalternativ. Modellen byggs på Alko-chassi med Hymers lättviktskonstruktion (PUAL) och dubbelgolv. Säkerhetstänket hos Hymer innefattar bland annat ABS, ESC och hill start assist. Den sistnämna är en variant av hill holder och aktiveras när man startar i minst tre procent uppförslut.

Ingen ny modell utan ny design på textilier. Klädseln kallas Messina och har matchande gardiner, överkast och kuddar.

Ingen ny modell utan ny design på textilier. Klädseln kallas Messina och har matchande gardiner, överkast och kuddar.


70 cm bred dörr

Interiören i nya PremiumLine är ganska imponerande med ett lyxigt ”gourmetkök” med högglansluckor, stor spis med ugn och likaledes stor kyl/frys. Hela bodelen är utan nivåskillnader och all belysning är av LED-typ.
För att underlätta in- och utsteg ur bilen har dörren breddats från 55 cm till 70 cm jämfört med andra bilar i B-klassen. Såväl färskvatten- som gråvattentank är också större, 160 respektive 140 liter.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt