Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

5.5.09

Av: Lars Erik Poulsson Fotograf: Leif Berglund, Husvagn på Väg
Dela
 

Provia Mobil i konkurs

Ett av Sveriges ledande husvagns- och husbilsföretag, Provia Mobil i Helsingborg, försattes på egen begäran i konkurs på Valborgsmässoafton.

Drygt ett år hann de nyblivna ägarna, Tommy och Mona Persson, driva Provia Mobil innan de ekonomiska bekymren blev så stora att de tvingades begära företaget – samt systerföretaget Provia Fastigheter – i konkurs.

– Det är ännu för tidigt att säga vad det hela beror på, säger konkursförvaltaren Per Broomé till CampingSverige.se. Men delvis har naturligtvis den allmänna nedgången i branschen varit en bidragande orsak.

Klicka för större bild


Entusiastsatsning

- Jag tillhör tredje generationens husvagnsägare. Så länge jag kan minnas har det alltid varit husvagn och camping på semestern, sade Tommy Persson till CampingSverige för ett år sedan.

- Hustrun Mona har lämnat en anställning som ekonomichef och hon får nu givetvis användning för de yrkeskunskaperna och erfarenheterna men som företagsledare i stället. Liksom Tommy har hon också många upplevelser av campinglivet, kunde vi vidare berätta.

- Vi tar med oss de erfarenheter vi gjort som konsumenter samtidigt som vi kan se på försäljnings- och servicesidan i branschen med oförstörda ögon. Inte minst vet vi att det finns en del att förbättra vad gäller eftermarknaden, sade Tommy också den gången.

Det var alltså en entusiastisk och optimistisk satsning som campingparet gjorde, men som tyvärr slog fel.

Söker köpare

Samtliga åtta personer som är anställda vid företaget har sagts upp, men konkursförvaltaren kommer att driva företaget vidare under maj månad.

– Under den tiden kommer jag att försöka hitta en köpare, avslutar Per Broomé, och det är redan ett par företag inom branschen som har visat intresse …

Bakgrund

Provia Mobil har rötter i det sena 80-talet då det – ägt av finländska Lohja Caravans – importerade Pilote och Frankia husbilar. Platschef då var Kjell Wantzin med ett förflutet hos husvagnstillverkaren CI Sävsjö, som ju vid denna tidpunkt övertagits av Polar.

Hösten 1990 fick bolaget en mer självständig ställning inom koncernen, och Kjell Wantzin blev vd för företaget. 1994 kunde han så köpa Provia från de finländska ägarna.

De senaste åren har Provia sålt husvagnar från Adria, Polar och Solifer samt husbilar från Adria, Pilote och Dethleffs.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt