Campout

CampingSverige.se

7.11.11

Av: Kjell-Erik Kristiansen, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Rapido 2012: Stor succé i 10 – seriens nya utgåva

Rapidos flaggskepp kommer i en förbättrad utgåva. Nya 10001 är en vidareutveckling av storsuccén 10 serien som Rapido var mycket nöjda med i fjol.

Rapido 10001 (2012-modell)

Rapido 10001 (2012-modell)


I den nya utgåvan av 10001 modellen kan du tvätta dig direkt du stigit ur sängen

I den nya utgåvan av 10001 modellen kan du tvätta dig direkt du stigit ur sängen


Handfat och spegel placerad direkt vid sängen i sovrummet bak i vagnen var något av det mest innovativa som presenterades i husbilsvärlden inför 2012 års säsong. I 10001- modellerna kan du alltså tvätta dig vid sängen. Det finns dessutom två skjutdörrar som delar av de olika avdelningarna i bilen. Det är också möjligt att montera en annan TV-apparat i sovrummet där bak. Toaletten kan skjutas in under en garderob när den inte används för att frigöra mer plats. Bilen har också tre stora garderober samt ett garage som är upp till 1.3 meter högt. Bilen är registrerad för sex personer (totalt 8 sittplatser), och soffan är 1 600 millimeter lång. Det finns dessutom sex sängplatser i bilen som också har Alde värmesystem som standard.

De sex sängplatserna består av dubbelsäng, antingen som queensbed, två enkelsängar eller tvärställd dubbelsäng bak, fällbar säng fram, samt möjligheter att bädda för två i sittgruppen. Med de två dörrarna som delar av rummen kan du ha både den främre delen med sittgrupp, dusch samt sovrum helt separerat om så önskas. Köket är stort och med bara två kokplattor har man lite bättre arbetsplats och kan använda större grytor och stekpannor. Av sittplatserna har sex säkerhetsbälte. Dubbelgolvet ger extra lagringskapacitet och bland standardutrustningen kan nämnas ABS- bromsar och cruisekontroll.

Det är airbag på bägge sidor fram som standard. Bilen har fått ett nytt utseende både fram och bak. Övrig utrustning är LED-ljus, EFOY, 275 liters vattentank, 150 liter spillvattenstank och elektrisk styrning av den fällbara sängen.

Rapido 10001 kan också fås som den speciella 50 – årsjubileumsutgåvan. Då ingår speciella möbler som ger en egen yacht känsla, ett mer lyxigt kök, aluminiumfälgar, en speciell jubileumsdekor utvändigt, valnötsträ på daschboarden, nappa läder på möblerna och speciell belysning i både sittgruppsavdelningen och sovrummet.

Läs mer här: www.rapido.fr

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt