Recept: Campingmat som frestar

En god måltid betyder så mycket. Tänk på alla middagar du ätit under årens lopp, och som du faktiskt minns. Kanske just för det var något litet extra som en vacker uppläggning eller kanske lite mer smak.

Här får du recept på enkla rätter som tar kort tid att förbereda och laga till, men som samtidigt smakar väldigt gott, i all sin enkelhet. Lägg till gästfrihet så gör den goda maten och gästernas uppskattning just denna måltid till en av de kvällar som ni alla sent kommer att glömma.

Köttbullar

Köttbullar Köttbullar i tomatsås (6 personer)800 gram köttfärs1 dl vatten2 tsk dijonsenapTabascoSalt och pepparOlja till stekningTomatsås2 burkar krossade tomater1 finhackad lök2 klyftor vitlök, finhackad½ liter vatten1 oxbuljong tärning½ kruka färsk basilikaBlanda alla ingredienser till köttbullarna.Rulla små bullar och stek dem på medelgod värme i oljan.Lägg lök och vitlök i en gryta med lite varm olja. Låt puttra i några minuter innan du tillsätter tomaterna. Koka upp och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt allt koka i några minuter. Tillsätt köttbullarna och låt dra i några minuter.Smaka av med salt och peppar.Hacka basilikan och tillsätt precis innan servering.Serveras med ris, bröd, pasta eller potatis. Allt efter vad som finns och önskas.

Scampi i chilisås

Scampi i chilisås Scampi i chilisås (6 personer) 1 kg färdigskalad scampi2 dl sweet chili sås1 brödskivaDragonOlja till stekningSalt och peppar1 påse majonnäs1 vitlöksklyfta, finhackad1 tsk lite burk crème fraicheCitronsaftSalt och pepparVärm stekpannan och stek scampin på hög värme, en minut på var sida. Sänk värmen och häll över chilisåsen. Låt scampin dra i en minut eller två.Riv upp brödet i passande bitar. Om du önskar det lite sprödare kan du lägga brödbitarna några minuter i ugnen, eller på grillen.Blanda majonnäs, vitlök, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.Enklare och snabbar än denna festrätt blir det nästan inte. Detta är också genialiskt som kvällsmat eller nattmat. Den tar bara några minuter att laga till, men smaken kommer att sitta i länge

Pestokyckling

Pestokyckling Pestokyckling och tomatsås (6 personer)6 kycklingbröst½ glas basilikapesto1 dl olivolja6 stora tomater1 liten rödlök2 kaprisNågra droppar olivoljaSalt och pepparBasilikabladBlanda pesto och olivolja. Häll blandningen över kycklingen och pensla köttet så att alla sidor får smak av peston. Antingen kan du steka kycklingbrösten på medelvärme i ca 15 minuter i stekpanna, eller bara bryna dem. Då behövs ca 15 minuter i 180 grader i ugnen efteråt. Gör sallad: Skär tomater och lök fint i tunna skivor och varva i en form. Tillsätt kapris, olja, salt och peppar och några blad basilika.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket