Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

10.10.09

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Regenbogen-camp.se
Dela
 

Regenbogen: Avkopplande camping i lyxiga omgivningar

Det tyska aktiebolaget Regenbogen AG driver 12 campingplatser i Tyskland och Sverige. De svenska campingplatserna ligger i Åhus och Mönsterås, medan de tyska huvudsakligen befinner sig i den nordtyska delstaten Mecklenburg - Vorpommern. Det finns dock några i de mer centrala delarna av Tyskland.

Klicka för större bild


Regenbogens filosofi består av att erbjuda semester med full service, där det finns utrymme för både lek och lyx. Innovation, ekologi, wellness och gastronomi är nyckelordet i företagets semesterkoncept. En Regenbogen campingplats skiljer sig på många sätt från övriga campingplatser. För det första är belägenheten noga utvald så att man alltid befinner sig i närheten av vatten, stränder och bra utflyktsmöjligheter. För det andra lägger Regenbogen stor vikt på att öka kunskapen om regionen de representerar.

I samarbete med lokala partners arrangeras utflykter, kulturella events m.m. Därutöver har samtliga campingplatser personal anställd för att hålla uppsikt på gästernas barn och leka med dem under uppehället.

Klicka för större bild


Ekologi och miljömedvetenhet och service

Alla Regenbogens campingplatser ställer höga krav på miljömedvetenhet och ekologiskt tänkande, vilket har lett till i verkställande av en rad gröna tilltag. Bland dessa är tidsinställda vattenkranar i duscharna och solceller som producerar energi och värmer upp vattnet i duscharna och sanitetsanläggningarna. På campingplatsen använder personalen elbilar för transport medan allt avfall fördelas i ett avancerat sorteringssystem och återanvänds så vitt det är möjligt. Alla Regenbogens campingplatser är dessutom utrustade med speciella energisparsystem.

Ett av Regenbogen- campingplatsernas kännetecken är service.  Varje medarbetare genomgår en speciell utbildning för att kunna erbjuda gästerna förstklassig service. Regenbogens egen akademi utgör förebild för många liknande utbildningar av campingpersonal i Tyskland.

Klicka för större bild


Flera övernattningsmöjligheter

På Regenbogens campingplatser är det möjligt att bo precis som du vill. I hus, husvagn, husbil, tält eller lägenhet.

Besökare som inte önskar att sova i tält eller husvagn kan hyra en ”tippi” – ett åttakantigt tält, som bland annat har eget kök. En “tippi” kan hysa upp till fyra personer och är fullt utrustad med möbler, bestick, glas osv. Alla ”tippis” har terrass och/eller öppen spis och kan därför användas året runt. De boende i ”tippin” har möjlighet att välja hel- eller halvpension och kan dessutom välja så kallad Vitalwoche-pakke. Detta paket omfattar leverans av frukost direkt till dörren, samt en trerätters kvällsmeny på restaurangen ”Landhaus”. Gäster som övernattar i egen husvagn eller husbil kan unna sig lite extra lyx genom att beställa ”Familienbad”. Denna service ger nämligen tillgång till eget badrum med duschkabin under hela uppehället.

Klicka för större bild


Wellness och sundhet

Som något speciellt har några av Regenbogens campingplatser (Göhren, Boltenhagen och Teschow) ett stort utbud av wellness- faciliteter. Camparna kan välja mellan en lång rad  behandlingar som utförs av certifierade terapeuter. Wellness- och fitnessområdet har döpts till “Paradiset”. Här finns bastu, ångbad, tepidarium, rasulbad, solarium och ett utomhusområde för avslappning och vila. Därutöver erbjuds också olika former av massage. Det är med andra ord svårt att komma närmare ett wellness- hotell.

Klicka för större bild


Lek och spel

På samtliga Regenbogen-campingplatser finns ett team som håller uppsyn med barnen och leker med dem. Barnaktiviteterna omfattar allt från kurragömmalekar till teckning och målning. Lekplatserna där de mindre barnen kan bli aktiverade är alltid placerade centralt på campingplatserna så de kan fungera som samlingspunkt för föräldrarna.

Klicka för större bild


Gastronomi

Nästan alla Regenbogens campingplatser har en restaurant vid namn “Landhaus”. Restaurantens målsättning är att leverera god mat till rimlig kostnad utan att kompromissa med kvaliteten. Då det är Regenbogen själv som driver restaurangerna är det en garanti för den höga kvaliteten. Det finns också kiosker på campingplatserna, där gästerna kan köpa mindre måltider.

Klicka för större bild


Kulturella växlingar

Regenbogen finns representerade i flera länder och präglas därför av olika kulturer. För att föra dessa kulturer närmare varandra arrangeras varje år en rad events. Till exempel kan campingbesökarna i Tyskland uppleva en äkta svensk midsommarfest med allt som hör därtill. Bor man däremot på en plats i Sverige arrangeras oktoberfest precis som den firas i München. Det anordnas också diverse mästerskap mellan de olika campingplatserna.

Varenda en av Regenbogens campingplatser har sin egen särprägel men alla har samma regler när det gäller miljö och service. Dessutom har alla campingplatser speciella regler för rengöring av dusch- och toalettfaciliteter. Meningen är att skapa ett helhetskoncept där slutresultatet blir en perfekt semester för gästerna.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt