CampingSverige.se

7.8.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Resele Adventures - flygande start med camping och bäversafari

Det nya turistföretaget Resele Adventures har skapat sig en flygande start och ett redan väl utvecklat samarbete med Resele Byalag och Resele IF. Efter bara några veckor är man i full gång med kanotuthyrning, cykeluthyrning och bäversafari. Nu öppnar man tillsammans med Resele IF en camping för tält, husvagnar och husbilar i anslutning till idrottsföreningens campingstugor vid Tängstahallen, där Byalaget med stöd från kommunen just har färdigställt en ny rastplats vid älvstranden.

Resele IF:s ordförande Göran Lundholm tillsammans med Resele Adventures Maaike Smit och Ibe Moerman - nu i samarbete kring campingplatsen med stugor och plats för tält, husvagnar och husbilar.

Resele IF:s ordförande Göran Lundholm tillsammans med Resele Adventures Maaike Smit och Ibe Moerman - nu i samarbete kring campingplatsen med stugor och plats för tält, husvagnar och husbilar.
Fotograf: Mats Fagerström


– Vi planerar redan tillsammans med flera lokala entreprenörer aktiviteter som ska utnyttja Reseles fantastiska förutsättningar för småskalig naturturism, säger Maaike Smit, som tillsammans med sin man, Ibe Moerman, har köpt den fastighet som blir den naturliga knutpunkten i Reseles turistcentrum med Tängstahallen och Hembygdsgården som grannar.

Resele Adventures söker också samarbete med intressenter på andra håll i länet och diskuterar just nu en del projekt med Leader Höga Kusten, den organisation som med stöd från jordbruksverket och EU ska verka för landsbygdsutveckling i vår del av landet.  Just samarbete mellan privat, ideellt och offentligt är ett villkor för alla ”Leader-projekt”, något som man alltså uppfyller med råge i Resele.

Det holländska paret bakom Resele Adventures har kommit igång förbluffande snabbt med korta avstånd mellan beslut och handling. Ibe Moerman:
– Det ligger i sakens natur. Om vi ska få det här att fungera måste vi kunna erbjuda turister mer än bara någon enstaka aktivitet. Vi måste skapa ”paket” med en kombination av olika spännande aktiviteter och då måste vi ha många bollar i luften. En sådan är att skapa övernattningsmöjligheter, som man hittills haft för lite av här i Resele.

– Det är där campingen kommer in. Det finns elanslutning och Tängstahallens konferensdel fungerar som servicebyggnad.
– Vi ville passa på att få igång campingen inför Urkult, som drar mycket mer folk än det finns övernattning för i Näsåker.  På köpet får våra första campinggäster en dag med en av våra kanoter, säger Maaike Smit.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt