Housecar

CampingSverige.se

22.2.17

Av: Daniel Andersson Fotograf: S Karosser
Dela
 

S Karosser investerar och växer

Campers från Dorotea säljer som smör i både Sverige och Tyskland. S Karosser ska investera närmare fyra miljoner i en ny maskin och utvecklar samtidigt en ny campermodell som lanseras till hösten.

Easy Camper säljer som smör i solsken i både Sverige och Tyskland.

Easy Camper säljer som smör i solsken i både Sverige och Tyskland.


Doroteaföretaget S-Karosser tillverkar husbilspåbyggnader till pickuper, så kallade campers, men även släpvagnar och andra specialvagnar. Produktnamnet Easy Camper lanserades redan 1983. Märket har fått ett rejält uppsving de senaste åren och är ett av få svenska branschföretag som exporterar till Tyskland.

– Vi ökar stadigt och sålde 80 enheter förra året. I år har vi redan 45 order klara, berättar vd Ulf Sellgren.
Det finns förutsättningar för att 2017 kan bli ett rekordår för S Karosser. Ulf har lämnat offert på 200 campers till en stor europeisk aktör och även i USA finns intresse för Doroteaföretagets produkter

Easy Camper finns i totalt nio modeller.

Easy Camper finns i totalt nio modeller.


Ny modell på gång

Precis som för många andra märken i branschen är problemet snarast att kunna möta den stora efterfrågan. S karosser har en leveranstid på runt 15 veckor.
– Vi gör allt vi kan för att korta ner leveranstiden. Vi ska investera i ny utrustning för mellan tre och fyra miljoner kronor och har även anställt ny personal, allt för att bli mer effektiva, säger Ulf.

Easy Camper tillverkas med den robusta och stabila sandwichkarossen och är välkänd för sina goda vinteregenskaper. Men nu jobbar Ulf med att ta fram en helt ny modell som alternativ.
– Vi tittar på möjligheten att göra en camper i andra material. Målet är att ha modellen klar till Elmia-mässan i september, berättar han.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt