Campout

CampingSverige.se

21.1.10

Av: Annette Andrup Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Annette Andrup
Dela
 

Sandersvig Camping och Tropeland

Söder om Christiansfeldt i riktning mot Haderslev- och längre ut än vår GPS räcker, i närheten av den lilla staden Knud, hittar vi Sandersvig Camping och Tropikland.

Det är lördag och Kristi Himmelsfärdsdag och vi kommer fram till platsen sent på eftermiddagen. Vädret är fantastiskt och det sjuder av liv på campingplatsen: barn som leker och spelar fotboll och vuxna som spelar kubb eller samtalar med grannen. Det är fin stämning som förstärks ytterligare av den ljuvliga doften från alla de läckra saker folk lagt på grillen. Det är som upplagt för en skön kväll på en dansk campingplats där all aktivitet föregår under bar himmel.

Klicka för större bild


Ett område med skog och land

Jag har Malene och Morten på 17 år med. De börjar med att sätta upp pop-up tältet. Det tar bara några få sekunder, men våra erfarenheter säger oss att det tar lite längre tid att packa ihop det sen igen.

Innan vi tänder grillen går ungdomarna till det tropiska badlandet och förlustar sig en timme, medan hunden och jag ser oss omkring lite. Platsen ligger invid en skog där en skön tystnad infinner sig. Efter 300 meter genom skogen är jag framme vid stranden - en stämningsfull och betagande syn där en hop små båtar lyser upp som färgklickar i solnedgången. Några fiskare kommer in med sin fångst, barnen fångar krabbor och ett förälskat par tar en kvällspromenad. Jag har svårt att bryta upp och vända tillbaka hem.

Klicka för större bild


Familjedriven campingplats

Marie Holst är tredje generationen av familjen Holst som äger stället och två generationer är fortfarande aktiva på olika sätt här på platsen. I receptionen hälsar vi först på mor och dotter och i den välsorterade butiken expideras vi idag av Johannes (pappa).

Här finns 470 enheter och de flesta är stora platser på omkring 12 x 12 meter, vilket ger oss plats till både husbil, tält och långt koppel till hunden. Man kan annars också hyra en 25 m2 stor stuga. Platsen är välskött och pyntad med sköna blomstrande häckar. Här finns fler servicebyggnader med kök, baby/barnbadrum, hundbad och allt som allt 21 härliga familjerum. Det nyaste är utsmyckat med mosaikkonst som Marie Holst kreerat under vintern.

Här finns gemensamhetslokaler för de unga med biljard och annat. I receptionen finns pc med Internet, men inom den närmaste framtiden kommer man också att kunna använda hot spot på platsen.

Klicka för större bild


Barnparadis

Platsen har en stor och tre mindre lekplatser. En enorm hoppkudde sägs vara Danmarks största och det kan till och med de två 17 åringarna intyga.

Det bjuds på många timmars skoj och avslappning i det tropiska badlandet, där vattentemperaturen ä 31 och luften 28 grader. Här är en stor bassäng, vattenrutschbana, bubbelbad och bastu. På morgonen mellan 7-9 är det ”tyst tid” och därmed möjligt att ta en härlig simtur.

Krondjur och hönan som blev en tupp

Nära campingplatsen kan man uppleva de vackraste krondjuren i en stor flock och man kan deltaga i utfodringen av dem tillsammans med Johannes varje kväll klockan 18. Man kan också åka häst och vagn och se på omgivningarna. Familjen Holst tycker mycket om djur och ut över krondjur och hästar har de också kaniner, katter, hundar och höns. Följande låter som en H.C Andersen saga men det har hänt  här i Sandervig.  En höna blev till en tupp. Då hönan var ½ år dog den gamla tuppen och höna började spankulera och kackla som en tupp gör, den fick stjärtfjädrar och till sist började den också gala som en tupp. Historien är sann.

Klicka för större bild


Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt